Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă s-ar putea reorienta, după înfrângerile de pe frontul de sud - Analiza Grupului de Forțe Est din armata ucraineană

IPN
Donbas Ucraina donetk zaporojie luhansk herson

Purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe "Est" din armata ucraineană, Serhi Cerevati, susţine că trupele ruse au în planurile lor, în primul rând, capturarea regiunilor estice Luhansk și Donețk, relatează RBC, potrivit RADOR.

După aceea, potrivit militarului, invadatorii ar putea viza să cucerească întreaga regiune sud-estică Zaporijjia. Cerevati a explicat că, după o serie de înfrângeri, singurul lucru care le mai rămâne ocupanților este să câștige nişte "victorii" la nivel tactic.

"Din moment ce, pe tot parcursul războiului și chiar înainte, una dintre narativele propagandei ruse a fost așa-numita eliberare a Donbasului, este de înțeles că vor să ajungă la granițele regiunilor Luhansk și Donețk. Iar, ajungând la aceste granițe, planurile lor, probabil, prevăd capturarea întregii regiuni Zaporijjia. Potrivit legilor lor, se presupune că acesta este ''teritoriu al Federației Ruse''" - a remarcat Serhi Cerevati. Cu toate acestea, a subliniat militarul, principalul adversar în această bătălie sunt Forțele Armate ale Ucrainei, care au zădărnicit deja toate "planurile inamice" și vor continua să facă la fel şi de acum înainte și, de asemenea, vor depune eforturi pentru a se asigura că ruşii nu mai au astfel de intenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.