Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă se retrage de la periferia Kievului și mută trupele în Belarus (oficial SUA)

Twitter
soldați, ruși, rusi, rusia, armată, război

Aproximativ două-treimi din trupele ruse care au fost poziţionate în jurul oraşului Kiev sunt în curs să fie transferate în Belarus, dar ar putea reveni în Ucraina, afirmă un oficial militar de la Washington citat de postul de televiziune Sky News, anunță Mediafax.

Oficialul american crede că trupele ruse vor fi reechipate în Belarus şi ar putea fi retrimise în Ucraina, cel mai probabil în regiunile Doneţk şi Lugansk.

"Acest lucru nu înseamnă că oraşul Kiev nu este vizat de ameninţări", a explicat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Conform oficialului de la Washington, "majoritatea vastă" a celor peste 125 de grupuri tactice de luptă ruse sunt încă pe teritoriul Ucrainei. Referindu-se la atrocităţile comise la Bucha, la periferia Kievului, atribuite de Ucraina armatei ruse, oficialul american a catalogat informaţiile drept "profund îngrijorătoare". "Nu avem niciun motiv să respingem acuzaţiile autorităţilor ucrainene referitoare la aceste atrocităţi", a subliniat oficialul american.

Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucha, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigaţie în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse.

Ministerul rus al Apărării a anunţat săptămâna trecută, în contextul negocierilor din oraşul turc Istanbul, reducerea semnificativă a operaţiunilor militare la periferia Kievului şi în oraşul Cernigău (Cernihiv), situat în nordul Ucrainei. Armata rusă ar urma să se concentreze pe regiunea Donbas, în estul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.