Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei anunță ofensiva finală în Mariupol: termenul limită a expirat

bbc.com
razboi tanc ucraina rusia armata

Armata rusă și-a anunțat intenția de a finaliza luptele de la Mariupol pe fondul refuzului Kievului de a retrage formatiunile din oras. Luni, 4 aprilie, Armata Rusiei a somat soldații Ucrainei din Mariupol să plece marți din oraș.

"Având în vedere dezinteresul Kievului de a salva viețile militarilor săi, Mariupol va fi eliberat de naționaliști de unitățile forțelor armate ruse și ale Republicii Populare Donețk", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, în cadrul unui briefing, relatează Interfax.

El a spus că astăzi militarii ucraineni au fost invitați să oprească ostilitățile, să-și depună armele și să meargă pe ruta convenită de la oraș la teritoriul controlat de regimul de la Kiev.

"Cu toate acestea, aceste propuneri sunt ignorate în mod constant de regimul de la Kiev", a declarat reprezentantul departamentului.

"Anterior, am adus în mod repetat și prin toate canalele disponibile regimului de la Kiev propunerile noastre privind posibilitatea retragerii voluntare a unităților lor de armament ale forțelor armate ucrainene din Mariupol", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.