Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință: '5 aprilie — termenul limită până la care soldații Ucrainei din Mariupol pot depunde armele'

The National Interest
rusia tancuri armata rusa

Ministerul Apărării al Federației Ruse a invitat formațiunile ucrainene din Mariupol să depună armele până în 5 aprilie și a promis că le va salva viața.

"Forțele Armate ale Rusiei, pornind exclusiv de la principii umane, pentru a salva civilii, propun unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la ora 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie", a declarat Mihail Mizințev, șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării al Federației Ruse, relatează Interfax. Potrivit acestuia, formațiunile ucrainene din Mariupol au fost invitate să "depună armele și să meargă de-a lungul traseului convenit cu partea ucraineană în direcția Zaporizhzhya către teritoriile controlate de Kiev". "Tuturor celor care și-au întins brațele li se garantează păstrarea vieții", a spus Mizintsev.

Vezi și: Ambasada Rusiei în România: 'Aproape toate cadavrele din Bucha au bandaje albe, un semn distinctiv al Ministerului rus al Apărării'

Potrivit acestuia, armata rusă propune stabilirea, pe 5 aprilie, de la ora 09:00, a "unei comunicări continue între partea rusă și ucraineană pentru schimbul reciproc de informații"; de la ora 09:30 din partea armatei ruse, a forțelor Republicii Populare Donețk și a armatei ucrainene ar trebui să declare un "regim de pace totală"; de la 10:00 la 13:00 - pentru a efectua "ieșirea tuturor unităților armate ucrainene și mercenarilor străini, fără excepție, fără arme și muniții."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.