Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană anunță demobilizarea militarilor în termen care îşi satisfac serviciul militar din 2010

AFP
siria

Armata siriană a anunţat luni demobilizarea militarilor în termen care îşi satisfac serviciul militar din 2010 - a patra decizie de acest fel în ultimele câteva luni, potrivit agenţiei siriene oficiale de presă Sana, relatează AFP, potrivit news.ro.

Înainte de izbucnirea acestui război, în 2011, băieţii în vârstă de peste 18 ani era necesar să efectueze un serviciu militar obligatoriu între 18 luni şi doi ani, după are deveneau rezervişti. Însă, din cauza războiului, serviciul militar a durat mai mulţi ani, în funcţie de promoţiile recruţilor.

Un decret publicat luni de către Comandamentul General al armatei siriene demobilizează militarii în termen din clasa 103, integraţi cu gradul de ofiţer şi ”înrolaţi la 21 noiembrie 2010”, potrivit Sana. El ”pune capăt convocării ofiţerilor şi militarilor rezervişti înrolaţi până la 1 iulie 2012”, potrivit aceleiaşi surse.

Decizia demobilizează, de asemenea militari în termen înrolaţi la alte date în 2010, potrivit agenţiei, care nu oferă alte detalii.

Decretul urmează să intre în vigoare la 2 ianuarie şi le permite rezerviştilor care doresc acest lucru să rămână în armată, subliniază Sana.

Citește și: Aproximativ 20.000 de persoane au fost ucise în Siria în 2018

Armata siriană a efectuat demobilizări în trei rânduri, în ultimele luni, în rândul militarilor în termen care şi-au început serviciul militar în 2010 sau 2013, dar care au rămas mobilizaţi din cauza războiului.

În cei peste şapte ani de război, armata siriană a pierdut, potrivit unor experţi, peste jumătate din efective, estimate la aproximativ 300.000 de militari, atât în luptă, cât şi în urma unor dezertări.

Cu susţinerea Rusiei, a unor miliţii locale şi a unor combatanţi provenind din Iran, Irak şi Liban, armata siriană a reuşit, cu toate acestea, să recucerească două treimi din teritoriul ţării de la rebeli şi jihadişti.

În octombrie, preşedintele sirian Bashar al-Assad a decretat o amnistiere generală a dezertorilor şi militarilor în termeni care nu şi-au îndeplinit serviciul militar obligatoriu, care nu mai riscă, astfel, să fie sancţionaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.