Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană anunţă zeci de morţi în bombardamente ale rebelilor la Alep

france24
alep siria razboi

Armata siriană a anunţat luni că Frontul Al-Nusra şi ceea ce ea a numit drept alte grupări teroriste au ucis 84 de persoane, majoritatea femei şi copii, în ultimele trei zile la Alep, în bombardamente care au inclus arme chimice şi tiruri de rachetă, informează Reuters.

Frontul Al-Nusra, care a rupt legăturile cu Al Qaida şi şi-a schimbat numele în Jabhat Fateh al-Sham în iulie, este unul dintre principalele grupuri de rebeli care iau parte la o ofensivă împotriva vestului oraşului Alep controlat de guvern, începută vineri. Duminică, mass-media de stat siriene au anunţat că militanţii au lansat atacuri cu gaze toxice asupra cartierului Hamdaniya din partea de vest a oraşului Alep controlată de guvern. Rebelii au numit această acuzaţie o minciună. Într-un comunicat difuzat luni, armata şi înaltul comandament al forţelor armate au declarat că rebelii au vizat şcoli şi civili, au lansat 20 de canistre de gaze toxice, 50 de rachete Grad şi au declanşat 48 de incendii.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că a înregistrat 48 de decese de la începutul ofensivei rebelilor, printre care 17 copii. Organizaţiile pentru drepturile omului şi ţările occidentale au acuzat anterior armata siriană, susţinută de forţele aeriene ale Rusiei, că vizează spitale, brutării şi alte zone civile în bombardamentele lor asupra zonelor rebelilor, inclusiv estul oraşului Alep. Un raport ONU, atacat de Rusia pe motiv că nu avea credibilitate, a constatat de asemenea că armata siriană a folosit arme chimice de cel puţin două ori, fapt negat de aceasta, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.