Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană bombardează violent ultimele bastioane rebele din Alep

BBC
alep

Regimul sirian a lansat violente tiruri de artilerie vineri asupra cartierelor controlate de rebeli în Alep, în special asupra cartierului Boustane al-Qasr, în pofida anunţului făcut anterior de aliatul său rus privind oprirea operaţiunilor militare, a relatat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), după cum informează agerpres.

Aviaţia regimului şi-a suspendat loviturile joi seara, dar artileria nu a încetat tirurile violente pe durata nopţii de joi spre vineri, a indicat această organizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra, care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

"Tiruri violente de artilerie vizează mai multe cartiere asediate (în sectorul de est al Alep) şi lupte grele (între regim şi rebeli) se dau în special în Boustane al-Qasr", unul dintre ultimele cartiere importante aflate încă în mâinile insurgenţilor, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Citeşte şi: Alep. Peste 8000 de sirieni au fugit din cartierele ocupate de rebeli - FOTO/VIDEO

Rusia, aliat-cheie al regimului Bashar al-Assad, a anunţat joi seara suspendarea raidurilor aeriene şi a tirurilor de artilerie de către armata siriană asupra cartierelor controlate de rebeli la Alep, o măsură menită să asigure evacuarea miilor de civili prinşi în capcana violenţelor.

"Operaţiunile de luptă ale armatei siriene au fost întrerupte în estul Alep pentru că este în curs o operaţiune importantă de evacuare a civililor", a indicat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Rebelii sunt încolţiţi în câteva sectoare din zona de est a Alep, unde se află zeci de mii de civili, în timp ce armata siriană, sprijinită de combatanţi iranieni şi trupe ale Hezbollahului libanez, controlează în prezent peste 85% din zona cucerită de rebeli în 2012, potrivit OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.