Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană cucereşte un nou cartier controlat de rebeli în Alep/ VIDEO

aleppo
aleppo

Armata siriană a cucerit un nou cartier ocupat de rebeli în Alep (nordul Siriei) în noaptea de duminică spre luni şi deţine astfel controlul asupra a circa două treimi din sectorul de est a acestui al doilea oraş ca mărime din Siria, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

Mulţi locuitori din cartierele rebele din Alep au petrecut o noapte albă, terorizaţi de bombardamentele intense ale forţelor guvernamentale, relevă reporterul agenţiei franceze de presă în zonă. 

Forţele preşedintelui Bashar al-Assad, sprijinite de combatanţi străini, în special irakieni şi libanezi, au preluat în noaptea de duminică spre luni controlul asupra întregului cartier Qadi Askar, ocupat din 2012 de către rebeli, indică OSDO. Acestea au cucerit deja în ultimele zile cartierele Karam al-Myessar, Karam al-Tahhan şi Karam al-Qatarji. 

Sute de civili au fugit din calea armatei siriene, aflată în ofensivă, susţine directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. 

Armata a încercuit vastul cartier Chaar, în partea de sud a sectorului estic al Alepului, conform acestei organizaţii, care are sediul la Londra, dar dispune de o reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei. Preluarea controlului asupra Chaar ar permite forţelor proguvernamentale să controleze în proporţie de 70% Alepul de est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.