Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA a intensificat măsurile de supraveghere şi apărare antirachetă după testele efectuate de Coreea de Nord

Agerpres.ro
racheta hipersonica

Armata SUA a intensificat măsurile de supraveghere şi recunoaştere în Marea Galbenă şi şi-a sporit gradul de pregătire a apărării împotriva rachetelor balistice după o ''creştere semnificativă'' a testării de rachete nord-coreene, a indicat Comandamentul Indo-Pacific (INDOPACOM), relatează miercuri Reuters.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete în ianuarie, inclusiv cea mai mare armă din 2017, şi după o pauză de o lună a lansat două rachete săptămâna trecută, indicând că au fost teste ale sistemelor de sateliţi spion, potrivit Agerpres.ro.

''Ne-am exprimat îngrijorarea faţă de creşterea semnificativă a activităţii de testare a rachetelor din RPDC, ceea ce subminează pacea şi securitate şi este destabilizator pentru regiune şi comunitatea internaţională'', a declarat INDOPACOM într-un comunicat.

Ca urmare comandamentul a ordonat intensificarea colectării de informaţii, supraveghere şi recunoaştere în Marea Galbenă, precum şi o ''pregătire sporită'' a forţelor americane de apărare antirachetă în regiune.

Imagini din satelit arată lucrări de construcţie în desfăşurare la poligonul de teste nucleare al Coreei de Nord pentru prima dată de la închiderea acestuia în 2018, au afirmat marţi analişti, în timp ce un raport al serviciilor de informaţii americane a avertizat că Phenianul ar putea relua în acest an teste majore cu armament, notează Reuters.

Lansările de rachete nord-coreene ar putea constitui baza pentru o revenire la teste cu rachete balistice intercontinentale (ICBM) şi bombe nucleare în acest an, a estimat Directoratul pentru Informaţii Naţionale (DNI) al SUA în documentul său anual Evaluarea Ameninţărilor Globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.