Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA intră în epoca SF: vor fi dotați cu căști de realitate augmentată

facebook.com
armata SUA

Microsoft a primit un contract pe 10 ani, în valoare de multe miliarde de dolari, pentru a livra armatei americane căşti HoloLens de realitate augmentată.

Citește și: JUSTICE LEAKS, episodul 3 | Magistraţii şi politicienii lor preferaţi - 'Dai în mine, dai în fabrici şi uzine'

Pe parcursul celor 10 ani de contract, gigantul american trebuie producă 120.000 de căşti pentru armata americană. Va primi, în schimb, 21,88 de miliarde de dolari.

Microsoft s-a angajat să modifice căştile, conform cerinţelor armatei, astfel încât acestea să fie folosite de soldaţi. Armata SUA vrea ca viitoarele căşti să fie compatibile cu propriul design, numit Integrated Visual Augmentation System.

Căştile cu sistemul IVAS ar trebui, conform celor de la Microsoft, să ofere funcţii de partajare a informaţiilor şi să ajute în luarea deciziilor într-o largă serie de scenarii.

Noul contract vine după ce, în 2018, Microsoft a câştigat un contract pe doi ani, în valoare de 480 de milioane de dolari, care viza aceeaşi tehnologie de realitate augmentată.

În ciuda numeroşilor critici, care nu văd cu ochi buni implementării acestei tehnologii în scopuri militare, Microsoft a continuat de-a lungul ultimilor ani să aplice şi să câştige contracte foarte mari cu armata americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.