Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata turcă a suferit noi pierderi umane în reduta Statului Islamic din Siria

Doi soldaţi turci au fost ucişi şi mai mulţi au fost răniţi vineri într-un atentat sinucigaş în Al-Bab, fieful grupării Statul Islamic (SI) în Siria, recucerit cu o zi înainte de insurgenţi, a anunţat premierul Turciei, Binali Yildirim, informează AFP, conform agerpres.

'A avut loc un atentat sinucigaş împotriva militarilor noştri ce efectuau un control rutier la intrarea în Al-Bab. Avem doi martiri şi (mai mulţi) răniţi', a declarat Yildirim.

VIDEO - Irakul BOMBARDEAZĂ în Siria. Sunt vizate poziţiile jihadiştilor din SI

Anterior, Statul Major al Turciei a anunţat că doi soldaţi turci au fost ucişi şi trei au fost răniţi în explozia unei bombe artizanale în timpul unei 'operaţiuni de curăţare' la Al-Bab.

Cu câteva ore înainte de acest anunţ, cel puţin 42 de persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană lângă Al-Bab, oraş pe care insurgenţii, susţinuţi de Ankara, au afirmat joi că l-au cucerit din mâinile jihadiştilor.

Autorităţile turce au anunţat la rândul lor că centrul acestui oraş a fost recucerit şi că 'operaţiunile de curăţare' continuă.

'Acest oraş este într-o stare de haos, există explozivi, bombe, capcane', a declarat Yildirim. 'O operaţiune de curăţare este în prezent desfăşurată în mod extrem de minuţios', a adăugat el.

PANICĂ pe aeroportul din Amsterdam. Trenul de aterizare s-a rupt la contactul cu solul

Rebelii susţinuţi de Turcia i-au alungat joi pe jihadişti din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, şi din alte două oraşe mai mici din apropiere, Qabasin şi Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

Oraşul Al-Bab, ultimul bastion al Statului Islamic din provincia Alep, este din decembrie ţinta unei ofensive comune a forţelor turce şi grupurilor rebele siriene. Turcia a lansat la sfârşitul lunii august o operaţiune militară de susţinere a rebelilor din nordul Siriei pentru alungarea jihadiştilor SI şi a miliţiilor kurde aliate Washingtonului, considerate însă "teroriste" de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.