Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata turcă a ucis 34 de militanţi kurzi în lovituri aeriene în nordul Irakului

turcia irak granita

Avioane de luptă ale Turciei au lansat lovituri aeriene împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, luni, în nordul Irakului, provocând moartea a 34 de militanţi în două bombardamente separate, a anunţat armata, informează Reuters. Loviturile au vizat militanţi în regiunea Zap din Irak şi au fost efectuate la scurt timp după miezul nopţii şi înainte de prânz, a declarat armata într-un comunicat.

Militanţii PKK, care au condus o insurgenţă de trei decenii în sud-estul majoritar kurd al Turciei, au tabere în munţii din nordul Irakului, lovite în mod regulat de avioanele de luptă ale Turciei după prăbuşirea unui armistiţiu respectat timp de doi ani în iulie 2015. Peste 40.000 de persoane au fost ucise în conflict, inclusiv mai multe mii de la reluarea luptelor după încetarea focului, conform Agerpres.

PKK, considerat responsabil de Turcia pentru multiple atacuri cu bombă comise în oraşe anul trecut, este desemnat drept o organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.