Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în armata ucraineană. Comandamentul militar susține o lege care înăsprește puternic pedepsele pentru dezertări și indisciplină

The News Voice of Ukraine
Valerii Zaluzhnyi

Comandantul armatei ucrainene şi-a exprimat sprijinul pentru înăsprirea pedepselor împotriva soldaţilor acuzaţi de dezertare sau de refuzul de a îndeplini misiuni, potrivit CNN preluat de News.ro

Valerii Zaluzhnyi, comandantul şef al forţelor armate, a declarat luni pe Telegram că a fost "forţat să ridice un subiect destul de dificil - înăsprirea responsabilităţii pentru abandonarea neautorizată a unei unităţi militare sau a unui loc de serviciu, dezertare, abandonarea neautorizată a câmpului de luptă, refuzul de a folosi armele, insubordonare, neîndeplinirea misiunilor de luptă".

Zaluzhnyi a declarat că susţine legislaţia adoptată de parlamentul ucrainean.

"Opinia mea reflectă în mod clar poziţia comandanţilor unităţilor militare, care au cerut o soluţie sistemică la acest set de probleme. Armata se bazează pe disciplină. Iar dacă lacunele din lege nu sunt aplicate, cei care le încalcă pot plăti o amendă de până la 10 la sută din solda de luptă sau pot fi pedepsiţi cu suspendare. Acest lucru nu este corect", se arată în postarea sa.

O astfel de indisciplină, a spus el, înseamnă că "zonele goale din linia întâi sunt forţate să fie acoperite de alte trupe. Acest lucru duce la pierderea de personal, de teritoriu şi de civili pe acestea. Adesea, poziţiile pierdute trebuie recuperate prin asalt, cu un cost foarte, foarte mare. Nu aşa ar trebui să fie".

Zaluzhnyi a declarat că a recunoscut problemele care duc la abandon şi că lucrează pentru a le rezolva.

Legislativul a adoptat săptămâna trecută o lege privind "asigurarea ordinii publice şi a disciplinei militare în rândul militarilor din cadrul Forţelor Armate ale Ucrainei în locurile de desfăşurare a unităţilor şi instituţiilor militare".

Aceasta a precizat că poliţia militară va avea puteri mai mari pentru a combate traficul ilicit de stupefiante, alcoolismul în unităţile militare şi pentru a menţine un nivel adecvat de disciplină militară şi de ordine publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.