Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a dat lovitura! Filmul distrugerii unui vehicul de deminare rusesc UR-77 pe frontul din Ucraina / Video

static.wixstatic.com
deminare

Armata ucraineană a dat lovitura! Filmul distrugerii unui vehicul de deminare rusesc UR-77 pe frontul din Ucraina / Video

Contul X(Twitter) Ukraine Weapons Tracker relatează povestea, încheiată letal, a unui vehicul rusesc specializat în deminări, încărcat cu peste 700 de kilograme de explozibil.

"Un vehicul rusesc de curățare a minelor, model UR-77, a fost distrus de Brigada 79 de Asalt Aerian în apropiere de Marinka, în regiunea Donețk.

Forțele ucrainene au folosit o grenadă HEDP de 40 mm adaptată pentru a fi lansată din dronă.

Vehiculul rusesc transporta nu mai puțin de 725 kg de explozibil iar rezultatul este cel așteptat", se spune în postarea de pe rețeaua X (Twitter), care însoțește filmul distrugerii blindatului.

În clipul video, UR-77 stă, aparent, nemișcat în timp ce grenada aruncată de ucraineni din dronă se duce fix peste țintă.

Urmează o explozie imensă cu flăcări de culoare portocalie, care nu lasă nicio îndoială cu privire la soarta echipajului rus.

UR-77 este un vehicul care lansează explozibili peste o zonă minată iar unda de șoc a exploziei la distanță este de așteptat să distrugă minele sau muniția neexplodată pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați.

Ucraina este în prezent țara cu cea mai mare suprafață minată iar oficialii de la Kiev invocă adesea acest lucru pentru a justifica avansul lent al operațiunii contraofensive lansate în luna iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.