Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană anunță că armele occidentale și-au atins țintele: Rusia se retrage cu depozitele de muniții

twitter.com
ucraina armata

Armata ucraineană foloseşte lansatoarele de rachete multiple şi obuzele ''inteligente'' de calibrul 155 mm primite din Occident pentru a lovi depozitele de muniţii şi liniile de aprovizionare ale trupelor ruse angajate în agresiunea asupra Ucrainei, forţând astfel Rusia să-şi regândească sistemul de aprovizionare a acestor trupe cu muniţii şi combustibil, a declarat joi un general ucrainean, potrivit agenţiei Reuters.

Mai devreme în acceaşi zi, armata ucraineană a anunţat că a lovit încă două ţinte ruseşti într-un oraş ucrainean ocupat de forţele ruse, după o serie de astfel de atacuri executate în ultimele două săptămâni adânc în zonele controlate de armata rusă.

Generalul ucrainean Oleksii Gromov a spus la o conferinţă de presă că armele primite din Occident au fost esenţiale în succesul acestor lovituri şi a evidenţiat lansatoarele americane de rachete multiple HIMARS, primele patru sisteme de acest fel fiind trimise de către SUA armatei ucrainene luna trecută.

Rachetele acestui sistem sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai mare (de 80 de kilometri), faţă de cele de provenienţă sovietică existente în arsenalul ucrainean.

''Scădem progresiv potenţialul inamicului, lovindu-i capacităţile logistice, lovindu-i depozitele de muniţii (...) Inamicul este prin urmare forţat să-şi schimbe sistemul de aprovizionare cu muniţii şi combustibil'', a explicat generalul ucrainean.

''Chiar acum inamicul caută să-şi plaseze depozitele de muniţii la nivel de brigadă nu mai aproape de 100 de kilometri de linia frontului, iar depozitele la nivel de corp de armată la distanţe de peste 150 de kilometri'', precizează generalul Oleksii Gromov.

''În plus faţă de lansatoarele multiple de rachete, folosim activ obuze inteligente de calibrul 155 mm, cu elemente de autoghidare spre ţintă, cu ajutorul cărora au fost deja lovite circa 30 de blindate inamice'', potrivit aceluiaşi general.

Rusia şi-a folosit intens în ultimele săptămâni supremaţia artileriei şi a reuşit astfel să înainteze treptat în estul Ucrainei, încheind ocuparea regiunii Lugansk. Cu toate acestea, obuzierele şi lansatoarele multiple de rachete primite din Occident au ajutat armata ucraineană să reziste în faţa ofensivei ruse sau să încetinească progresia acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.