Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană se confruntă cu o lipsă catastrofală de mortiere (expert militar)

defenseromania.ro
mortiere

Expertul militar Oleh Jdanov a declarat că, în faza actuală a războiului, forțele armate ucrainene duc o lipsă acută de anumite tipuri de arme.

Forțele armate ucrainene au nevoie în special de mine și mortiere autopropulsate multifuncționale, care nu sunt incluse în anumite pachete de ajutor militar din partea partenerilor. Obţinerea de rachete cu rază lungă de acțiune, de asemenea, este o problemă presantă în acest moment, notează UNIAN, potrivit RADOR.

"Aceasta este o problemă... Infanteria noastră plătește cu propria viața pentru lipsa unor arme precum mortierele" - a declarat expertul.

Potrivit acestuia, vin vremuri dificile în războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei. În bătăliile de la Bahmut, de exemplu, rușii au periodic un avantaj datorită faptului că forțele armate ucrainene pur și simplu nu au timp să îi lichideze.

"Pur și simplu fizic nu reușim. Există o lipsă catastrofală de mortiere sau de mine pentru mortiere. Acestea, de asemenea, lipsesc cu desăvârșire" - a mai remarcat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.