Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei avariază un pod care era folosit de ruşi pentru a livra arme

DW
armata ucraina

Forţele de apărare ucrainene au avariat un pod de cale ferată în apropierea satului Starobohdanivka din regiunea Zaporizhzhia (la 40 de kilometri de Melitopol), care a fost folosit de invadatorii ruşi pentru a livra arme şi echipamente militare, anunţă Ukrinform, agenţia ucraineană de presă, anunță news.ro.

Declaraţia relevantă a fost făcută de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, relatează un corespondent Ukrinform. În ultima zi, trupele ruseşti au deschis focul cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) asupra poziţiilor Forţelor de Apărare ale Ucrainei şi asupra obiectelor civile de aproximativ 10 ori. persistă ameninţarea atacurilor cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură critică situate în adâncimea teritoriului Ucrainei.

În special, ruşii menţin gruparea aeriană şi navele de război cu rachete de croazieră pregătite de luptă. în direcţiile Volyn, Polissia şi Siverskyi, situaţia a rămas mai degrabă neschimbată. Nu au fost detectate semne de formare a unor grupări ofensive inamice. În direcţia Slobozhanskyi, trupele ruseşti au folosit mortiere şi artilerie cu rachete pentru a deschide focul în apropierea localităţilor Kozacha Lopan, Strilecha, Ohirtseve, Budarka şi Chuhunivka din regiunea Harkov. În direcţia Kupiansk, ocupanţii ruşi apără frontierele capturate anterior.

Aceştia au folosit mortiere, tunuri şi artilerie cu rachete pentru a deschide focul în apropierea localităţilor Kupiansk, Tabaivka, Krokhmalne şi Berestove din regiunea Kharkiv. În direcţia Lyman, invadatorii ruşi îşi concentrează eforturile pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive. Aceştia au folosit întreaga gamă de piese de artilerie pentru a lovi Makiivka şi Nevske din regiunea Luhansk, precum şi Yampolivka şi Torske din regiunea Doneţk.

În direcţiile Bakhmut şi Avdiivka, trupele ruseşti continuă încercările de a desfăşura acţiuni ofensive. Inamicul a bombardat cu tancuri, mortiere, tunuri şi rachete de artilerie în regiunile Doneţk Spirne, Yakovlivka, Bakhmutske, Bakhmut, Avdiivka, Vodiane, Pervomaiske, Krasnohorivka, Marinka şi Novomykhailivka. În direcţia Novopavlivka, ocupanţii ruşi au lansat lovituri de artilerie asupra poziţiilor Forţelor de Apărare ale Ucrainei şi în apropierea localităţilor Vuhledar şi Neskuchne din regiunea Doneţk. În direcţia Zaporizhzhia, invadatorii ruşi menţin apărarea. Aşezări precum Vremivka, Novosilka, Novopil, Novopil, Chervone, Zaliznychne, Dorozhnianka şi Kamianske din regiunea Zaporizhzhia au fost supuse focului inamic. În direcţiile Kryvyi Rih şi Kherson, trupele ruseşti apără poziţiile din zonele ocupate temporar. Inamicul continuă să lanseze lovituri de artilerie pe malul drept al Niprului, inclusiv în oraşul Herson.

Potrivit Statului Major General, începând de astăzi, muncitorilor de la centrala nucleară Zaporizhzhia care au refuzat să semneze contracte cu Rosatom li se interzice intrarea pe teritoriul centralei. "Invadatorii ruşi continuă să moară fără glorie în Ucraina. În special, una dintre unităţile trupelor de ocupaţie ruseşti din regiunea Luhansk a pierdut săptămâna trecută până la 70% din personalul său", a precizat Statul Major General.

S-a confirmat că postul de comandă al inamicului a fost lovit în apropiere de Babyne, în regiunea Kherson. Până la cinci unităţi de echipament militar au fost distruse. Informaţiile privind pierderile de personal nu au fost încă verificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.