Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană dezvăluie planurile de mobilizare ale Rusiei

captura Facebook
mobilizare autobuz

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră că, în prima etapă a mobilizării parțiale ruse, o parte din forțe ar putea merge pentru poliția de frontieră, a declarat generalul de brigadă Oleksiy Gromov, potrivit Pravda Ucraineană.

„Conform planurilor Rusiei, vor fi mobilizate circa 300.000 de persoane. Potrivit estimărilor preliminare, proiectul se va desfășura în cel puțin două etape. În prima etapă, probabil în termen de o lună și jumătate, inamicul plănuiește să finalizeze întregul pachet de unități militare implicate în ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, nu este exclus ca o parte din forțe să meargă în completarea serviciului de frontieră al Serviciului Federal de Securitate al inamicului în vederea eliberării personalului unităților forțelor armate, care sunt implicate în acoperirea frontierei de stat cu țara noastră", a zis acesta.

Potrivit lui Gromov, cea mai mare parte dintre cei care vor fi mobilizați vor fi subofițeri și ofițeri. „Aceasta este categoria care a suferit cele mai multe pierderi din partea inamicului”, a explicat generalul ucrainean.

„În viitor, nu este exclus ca pe parcursul celei de-a doua etape inamicul să își continue măsurile de mobilizare, să fie creat un număr adecvat de formațiuni militare combinate de nivel operațional și tactic, un set adecvat de unități de rachete și artilerie. În același timp, înțelegem că inamicul nu are în prezent specialiști, iar pregătirea lor va dura mult timp. Prin urmare, în primul rând, inamicul și-a concentrat atenția pe formarea de unități militare combinate, unități ale forțelor de rachete și artilerie”, a declarat reprezentantul Statului Major General.

El a menționat că, potrivit informațiilor ucrainene, graba Kremlinului de a anunța mobilizarea parțială este o consecință a numărului tot mai mare de amenințări interne și externe la adresa regimului lui Putin.

„În primul rând, este vorba de incapacitatea actualelor autorități ruse de a atinge obiectivele anunțate ale „operațiunii militare speciale”, apoi de sprijinul tot mai mare acordat Ucrainei de către țările occidentale și menținerea cursului țării noastre către aderarea la NATO, precum și agravarea problemelor socio-economice din Rusia”, a spus el Gromov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.