Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei este în corzi: asalturile ruseşti se înmulţesc pe fronturile de Est şi de Sud

ft.com
razboi ucraina

Ucraina a raportat marţi zeci de atacuri ruseşti pe fronturile de Est şi de Sud, la o zi după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că situaţia este "extrem de dificilă" pentru forţele sale, lipsite de muniţii şi de ajutor american, după aproape doi ani de război, relatează France Presse, conform Agerpres.

În raportul său cotidian de marţi dimineaţă, Statul Major General ucrainean a indicat că nu mai puţin de 84 de atacuri ruseşti au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Aceste asalturi intervin în contextul în care forţele Moscovei au cucerit sâmbătă oraşul Avdiivka, în regiunea Doneţk, şi doar cu câteva zile înainte de intrarea în cel de-al treilea an de război de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022.

Spre Bahmut și Zaporojie

Dacă acţiunile ruşilor s-au redus considerabil în jurul Avdiivka - doar 9 atacuri înregistrate - în schimb 21 de atacuri au avut loc în apropiere de Mariinka, la sud-vest de Avdiivka, 14 în zona Bahmut (în est) şi 11 în regiunea Zaporojie (sud).

În zona Avdiivka, "ruşii se regrupează, şi-au atins obiectivele tactice" şi "îşi transferă probabil unităţile spre alte sectoare", indicase luni purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Dmitro Lîhovîi. "Situaţia este extrem de dificilă în mai multe puncte pe linia frontului, unde trupele ruse şi-au concentrat maximum de rezerve", a recunoscut luni seara preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Ei profită de întârzierea furnizării ajutorului pentru Ucraina", a adăugat el, în timp ce Kievul este privat de un ajutor militar american crucial de 60 de miliarde de dolari, blocat în prezent în Congres.

Kievul duce lipsă de muniţii de artilerie, pentru apărarea antiaeriană şi de arme cu rază lungă de acţiune. Armata face eforturi să-şi completeze rândurile, după eşecul contraofensivei din vară.

Bombardamente

Forţele Moscovei continuă bombardamentele aproape zilnic, vizând zone situate departe de linia frontului.

Cinci civili au fost ucişi de o lovitură rusească asupra unei localităţi din regiunea Sumî, situată în nord-estul Ucrainei, la graniţa cu Rusia, a anunţat marţi armata ucraineană.

Apărarea antiaeriană la rândul său a anunţat că a distrus 20 de drone explozive Shahed de concepţie iraniană, care au fost lansate în noaptea de luni spre marţi de Rusia asupra mai multor regiuni din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.