Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei se teme de posibila invazie a Belarusului: 'Armata lor practică traversarea râurilor și activitatea de apărare'

TASS
soldati belarusi Belarus

Amenințarea atacurilor cu rachete și bombe de pe teritoriul Belarusului rămâne, susține Statul Major General al Ucrainei.  În cea de-a optzeci și patra zi de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, armata rusă continuă operațiunile ofensive în Donbas, a informat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina de Facebook. Îngrijorările Ucrainei sunt mari deoarece Belarusul e un aliat al Rusiei.

"Exercită o influență de foc de-a lungul întregii linii de contact și, în profunzimea apărării trupelor noastre în zona operațională Donețk și în direcția Slavyansk, ia măsuri pentru a întări gruparea ofensivă", a scris armata miercuri pe Facebook.

"În direcțiile Volyn și Polesie, anumite unități ale forțelor armate din Belarus continuă să îndeplinească sarcini pentru a acoperi frontiera ucraineano-belarusă. Forțele armate din Belarus efectuează a doua etapă a controalelor de pregătire pentru luptă până la 21 mai. Problemele de forțare a barierelor de apă și de verificare a următoarelor forțe și mijloace de apărare aeriană sunt în curs de elaborare. Amenințarea atacurilor cu rachete și bombe de pe teritoriul Republicii Belarus rămâne", se arată în raport.

În direcția nordică, trupele rusești au bombardat așezările din regiunile Yanzhulovka și Progress, Cernihiv și Sumy, respectiv, cu artilerie și mortiere, anunță armata Ucrainei. "Inamicul continuă să echipeze poziții suplimentare de tragere și structuri defensive în zonele de frontieră din regiunile Bryansk și Kursk. Inamicul a efectuat recunoaștere aeriană folosind UAV-uri (n.r.: drone) pentru a identifica unitățile trupelor noastre, pozițiile de artilerie și rutele de înaintare", se arată în raport.

Potrivit informațiilor disponibile, unitățile forțelor armate ale Federației Ruse din zonele de frontieră din regiunea Kursk alimentează stocurile de materiale și mijloace tehnice și muniție, a conchis armata Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.