Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata vrea să-i ia puterea lui Donald Trump: Cerere pentru a nu avea acces la BUTONUL NUCLEAR

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Cel mai puternic om din lume riscă să fie trecut pe linie moartă. Mai mulţi ofiţeri din armata SUA vor să-i ia puterile lui Donald Trump. Un grup de ofițeri veterani cer Congresului SUA să restricționeze accesul președintelui Donald Trump la arsenalul nuclear al țării, punând la îndoială capacitatea acestuia de a lua o decizie atât de serioasă precum declanșarea unui atac cu arme de distrugere în masă.

Citește și: Mihai Tudose descrie legile justiției: 'Că sunt bune, că sunt proaste? Nu am scris noi Biblia! Să se pronunţe Curtea Constituţională, asta-i viaţa'

Într-o scrisoare deschisă adresată Congresului, 17 veterani au scris că de mult timp au dubii semnficative față de aptitudinile lui Donald Trump de servi drept „comandant suprem, cu autoritate absolută asupra arsenalului nuclear”, conform Newsweek. „La un an de mandat al lui Donald Trump, alarmarea noastră s-a intensificat (...) Președintele a avut nenumărate ocazii de a se educa și de a deveni puțin mai modest privind responsabilitățile funcție sale”, scriu aceștia.

Citeşte şi: Procuror-șef de la Parchetul General, ASALT asupra legilor Justiției: 'Noile Coduri Penale ne-ar duce înapoi în timp şi ar afecta siguranţa cetăţeanului'

„În schimb, el ne arată constant că este ușor de momit, încăpățânat în propria ignoranță în domeniul politicii și diplomației, fluturând cu orice ocazie amenințarea nucleară. Realitatea mandatului său prezidențial este mai gravă decât ne-am imaginat”, se mai arată în scrisoarea veteranilor.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Control de AMPLOARE la Academia de Poliţie. Rectorul, vizat de un nou presupus SCANDAL sexual

La începutul anului, Donald Trump a inițiat o nouă șarjă declarativă în conflictul său cu liderul de la Phenain, Kim Jong-un. Într-un mesaj postat pe Twitter, șeful de la Casa Albă a scris butonul său nuclear „este mai mare şi mai puternic” decât cel al liderului nord-coreean. „Liderul nord-coreean Kim Jong un tocmai a declarat că butonul nuclear este tot timpul pe biroul său. Să-i transmită vă rog cineva din regimul său vlăguit şi înfometat că şi eu am un buton nuclear, dar este unul mai mare şi mai puternic decât al său, iar butonul meu funcţionează”, a scris Trump pe Twitter. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că butonul nuclear se află pe biroul său în permanenţă, astfel că SUA nu vor „putea să înceapă un război”, anunţă Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.