Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose descrie legile justiției: 'Că sunt bune, că sunt proaste? Nu am scris noi Biblia! Să se pronunţe Curtea Constituţională, asta-i viaţa'

聯合新聞網
Justitie

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că legile justiţiei nu au ajuns de la Parlament, la Guvern, din motive tehnice. Totodată acesta afirmă că aşteaptă să se pronunţe Curtea Constituţională a României dacă aceste legi sunt ”bune sau nu”.

”Decizia de a ajunge cu acest pachet de legi în Parlament aparține coaliției. E o decizie politică. Nu au ajuns la Guvern niciodată. Legile justiţiei nu au plecat de la Ministerul Justiţiei, nu au apucat nici să fie finalizate, copertate, din diverse considerente, unul fiind de natură tehnică, gen prin Guvern nu puteau să iasă decât după ce primeau şi avizul de la Comisia de la Veneţia, care se întâlnea acum, prin ianuarie şi alte avize şi atunci s-a spus că în Parlament se merge mai repede, pentru că în Parlament nu trebuie să stai după nu ştiu ce avize. Doi, din punct de vedere procedural sau dacă vreţi mediatic, în ianuarie 2017 scandalul imens a fost că de ce au fost făcute noaptea ca hoţii în Guvern şi nu a fost făcută o dezbatere în Parlament, care este forul democratic al ţării şi ăsta a fost al doilea considerent al Coaliţiei, că asa a vrut strada din România, ca Parlamentul să lucreze”, a declarat Tudose.

Citește și: Dezvăluire de proporții a Gabrielei Cristea! Din acest motiv nu s-a ÎNTORS la Kanal D

Primul ministru a mai spus că nu se poate pronunţa, dacă legile Justiţiei sunt bune sau nu şi că acest lucru îl va decide CCR.

”Că sunt bune, că sunt proaste? Nu am scris noi Biblia. Să se pronunţe Curtea Constituţională, asta-i viaţa. Până la urmă, s-a pronunţat Parlamentul, instituţia supremă a democraţiei. Păi, dacă nici asta nu e bună, daţi-mi dumneavoastră o altă formă de organizare statală”, a spus Tudose.

Citește și: Un fost șef ANAF anunță „POTOPUL”! Circa 1,5 milioane de români vor avea de suferit

Întrebat dacă susţine aceste legi, Tudose a spus că, procedural, i se pare corect cum s-a procedat în privinţa lor.

”Eu susţin procedura, nu sunt specialist în drept constituţional, s-ar putea ca în anumite lucruri CCR să ne spună că mai trebuie lucrat la ele. După ce se pronunţă, vedem dacă sunt bune sau nu. Până una, alta, eu am votat”, a declarat premierul.

Citește și: Kaufland JOACĂ „la rupere”! Mutarea impresionantă pe care o face GIGANTUL .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.