Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia REACȚIONEAZĂ după ce șase soldați au fost luați prizonieri de Azerbaidjan: 'Nu a existat niciun scop de sabotaj'

Reuters
Nikol Pashinyan

Armenia a anunţat, joi, că şase soldaţi care efectuau „lucrări de inginerie” în apropiere de frontieră au fost capturaţi de armata din Azerbaidjan, autorităţile de la Baku afirmând că este vorba despre "un grup de recunoaştere şi sabotaj" intrat pe teritoriul său, potrivit AFP. Prim-ministrul interimar al Armeniei, Nikol Pashinyan, susține că militarii au efectuat lucrări „miniere”.

"Militarii noștri au efectuat lucrări pentru echiparea frontierei cu Azerbaidjanul, au efectuat lucrări miniere cu instalarea de semne de avertizare, nu a existat niciun scop de sabotaj. Incidentul a avut loc pe teritoriul nostru", a declarat Pashinyan joi la o ședință de guvern.

Potrivit acestuia, astfel de incidente apar „pentru că unele forțe vor să ne obișnuim cu prezența armatei azere pe teritoriul nostru, dar acest lucru nu se va întâmpla”.

Ministerul armean de externe a evaluat acțiunile Azerbaidjanului ca pe o amenințare la adresa stabilității regionale. Ministerul a menționat că soldații armeni capturați ar trebui returnați imediat.

Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a considerat încercarea armatei armene de a trece frontiera drept o încălcare de către Erevan a declarației trilaterale privind Karabah din 10 noiembrie 2020. "Un grup de sabotori armeni au încercat să pătrundă pe teritoriul Azerbaidjanului. Acesta este un alt act provocator și încălcarea declarației trilaterale de către Armenia", a scris Leyla Abdullayeva, șeful serviciului de presă al Ministerului de Externe azer, pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.