Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia va introduce serviciul militar voluntar pentru femei

pinimg.com
femei-armata

Armata din Armenia este dispusă să demareze o reformă în viitorul apropiat şi să introducă serviciul militar voluntar pentru femeile care vor să înveţe să lupte, conform Interfax, scrie rador.ro.

Ministerul armean al apărării anunţă că intenţionează în viitorul apropiat să reintroducă serviciul militar, dar voluntar, pentru femei, care vor putea urma astfel un stagiu de instruire militară. Astfel, femeile vor putea participa, voluntar, la un program de pregătire militară de bază.

Prim-ministrul armean, Nikol Paşinian, a declarat a într-un mesaj transmis de Ziua Armatei: "În viitorul apropiat, intenționăm să introducem o instituție complet nouă în Republica Armenia - serviciul militar voluntar pentru femei''.

La începutul lunii ianuarie, ministrul adjunct armean al apărării, Arman Sargsian, a spus că Ministerul aApărării a organizat cursuri de iniţiere, pregătire practică şi teoretică pe linie de arme şi muniţii, pe poligonul de tir pentru femei, iar rezultatele acestora i-au surprins plăcut pe militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.