Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistiţiul este ÎNCĂLCAT. Tiruri de mortiere se aud în Alep, pe 'coridorul umanitar'

Lupte şi tiruri de artilerie s-au auzit joi în zona unui coridor "umanitar" stabilit de Moscova la Alep, la scurt timp după începerea unui armistiţiu temporar, decretat de forţele rusă şi siriană în acest oraş asediat de mai multe luni, relatează un corespondent AFP în sectorul controlat de rebeli.

Citeşte şi: Rusia este în colimator. UE are în vedere sancţionarea celor care susţin regimul sirian

Violenţele s-au declanşat în zona unui coridor stabilit în cartierul Boustane al-Qasr, controlat de rebeli, la puţin timp după intrarea în vigoare a "pauzei umanitare", la ora locală 08:00 (05:00 GMT). Un fotoreporter AFP a confirmat la rândul său că a auzit focuri de armă în apropiere de locul de trecere din acest cartier, care leagă zona rebelă de cea deţinută de guvern, în timp ce agenţia oficială de presă siriană Sana a acuzat "grupări teroriste" că sunt responsabile de aceste tiruri.

Siria. A intrat în vigoare armistiţiul "umanitar" decretat de Moscova

Au fost deschise opt coridoare umanitare - şase pentru evacuarea civililor, persoanelor bolnave şi celor răniţi şi două pentru rebelii înarmaţi -, dar acestea din urmă pot fi utilizate şi de către civili, a anunţat miercuri Statul Major rus.

În mesaje transmise prin difuzoare, armata siriană i-a îndemnat pe locuitorii din cartierele din estul Alep "să profite de şansa" care li s-a oferit pentru a evacua "răniţii", reamintind că armistiţiul va dura trei zile, în fiecare zi de la 08:00 până la 16:00, potrivit unui fotoreporter AFP.

Citeşte şi: Incredibil de INDECENTĂ. Oferta Madonnei pentru fanii lui Clinton - VIDEO

De două zile, regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi aliatul său rus şi-au suspendat raidurile aeriene vizând cartierele din partea de est a Alepului, unde locuiesc circa 250.000 de persoane.

Citeşte şi: Bărbatul care a pus bomba din centrul Budapestei a fost ARESTAT

În schimb, presa rusă scrie că această "pauză umanitară" este prevăzută pentru ziua de joi, pentru un interval de opt ore, după care forţele rusă şi siriană vor trece la "curăţarea" oraşului, după cum scrie semioficiosul Izvestia într-un editorial intitulat "Alep va fi curăţat după pauză".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.