Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armistițiul sare în aer: Rușii acuză că ucrainenii sunt cei care își bombardează propria țară în plin armistițiu

harriman.columbia.edu
razboi ucraina

Armata rusă a dat asigurări vineri că respectă armistiţiul de două zile pe care Moscova l-a decretat unilateral în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi, însă a acuzat Kievul de continuarea bombardamentelor, informează AFP şi Reuters. "În pofida respectării regimului de încetare a focului de trupele ruse (...), regimul de la Kiev a continuat să bombardeze oraşele şi poziţiile ruse", anunţă Ministerul Apărării rus într-un comunicat, scrie Agerpres.

Înainte de aceasta, şeful-adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko, a anunţat că armata rusă a bombardat vineri de două ori oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului unilateral decretat de Moscova.

De asemenea, potrivit AFP, bombardamente au fost auzite, după intrarea în vigoare a armistiţiului, de ambele părţi ale frontului din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei.

O încetare a focului unilaterală decretată de Rusia în Ucraina cu ocazia Crăciunului ortodox pe stil vechi ar fi trebuit să înceapă vineri la prânz (12.00, ora Moscovei - 09.00 GMT), deşi sinceritatea iniţiativei a fost pusă la îndoială de Kiev. Ucraina a respins această iniţiativă drept "act de propagandă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.