Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aroganţe ale Bulgariei la adresa României: 'I-am depăşit la toate capitolele'

romania bulgaria

'Bulgaria a depăşit de mult timp România la multe capitole', a declarat premierul bulgar Boiko Borisov într-un interviu acordat postului local Nora TV, citat luni de agenţia Focus.

Şeful executivului de la Sofia a avut această reacţie după ce a fost întrebat când va reuşi Bulgaria să ajungă din urmă România. În consecinţă, reporterul i-a cerut să spună când şi cum Bulgaria a depăşit România în combaterea corupţiei. 'Miniştrii lor fură şi în final sunt prinşi şi încarceraţi, în timp ce preşedintele lor caută azil în Moldova. Eu nu am văzut bulgari care să fugă în România', a răspuns Borisov. El a admis totuşi că în Bulgaria nu există politicieni condamnaţi pentru fapte de corupţie, dar a susţinut că această situaţie este rezultatul faptului că politicienii din ţara sa nu sunt corupţi. 'Cred că prevenţia este cea mai importantă. Ceea ce ştiu este că fac tot posibilul să nu îi las să fure şi ei ştiu că dacă îi prind vor pleca imediat', a explicat mai departe premierul conservator Boiko Borisov.

Vezi şi: Surpriză la Bucureşti: Un 'greu' îşi anunţă intrarea în cursa electorală

Cât despre evaluarea negativă pe care a primit-o Bulgaria din partea Comisiei Europene în ultimul raport MCV, el a pus-o pe seama guvernului anterior, pe care fostul premier socialist Plamen Oreşarski l-a condus timp de un an şi jumătate. 'Beneficiem de sprijin deplin de la Bruxelles, din partea tuturor colegilor noştri de acolo, pentru tot ce am făcut luna trecută şi toată lumea a venit să spună 'Boiko al nostru s-a întors'', a comentat în continuare şeful executivului de la Sofia. Pe de altă parte, Borisov a estimat că societăţile româneşti vin să facă afaceri în Bulgaria pentru că lucrează mai bine în această ţară, pe care el a descris-o drept mai stabilă şi mai predictibilă, anunţă Agerpres.

Vezi şi: Acuze uluitoare la adresa Ralucăi Prună: 'Ştie Drept cât ştiu eu gastronomie'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.