Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ARPIM: 'Existența unui vaccin pe piață depinde de o bună colaborare între autorități și producători. Producția unui vaccin poate dura între 3 și 36 de luni'

vaccin cantacuzino

Autoritățile din România trebuie să estimeze cât mai corect necesarul de vaccinuri și să solicite producătorilor cantitățile din timp, din cauza procesului lung de fabricație, susțin reprezentanții Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), potrivit mediafax.

Directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la conferința „Accesul universal la vaccinuri și vaccinare”, că producția unui vaccin poate dura între 3 și 36 de luni, în funcție de complexitate, acesta fiind testat de sute de ori înainte de a fi distribuit către populație.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului

„Este important să vorbim despre accesul la vaccinuri pentru că existența unui vaccin pe piață depinde de o bună colaborare între autorități și producători, dar și de o bună estimare a necesarului de vaccinuri pentru piața respectivă. Producția unui vaccin poate dura între 3 și 36 de luni, în funcție de complexitatea vaccinului, deoarece vorbim de un produs biologic care este testat de sute de ori în ceea ce privește siguranța şi eficacitatea înainte de a fi distribuit către populație. Astfel, un vaccin care intră astăzi în procesul de producție, va fi disponibil statelor care au nevoie de el, cel mai devreme, în 2020. Din cauza procesului lung de fabricație și a unui deficit de capacitate de producție de vaccinuri la nivel global, este necesar ca autoritățile din România să estimeze cât mai corect necesarul de vaccinuri și să solicite producătorilor cantitățile necesare, în timp util”, a spus Zaharescu.

Citește și: Protestatarii #Rezist ies la atac, după ce au fost săltați de jandarmi! ‘Noi nu discutăm pe lege’

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a susținut că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă o rată de vaccinare de 95% pentru a asigura protecţia populaţiei şi pentru a evita apariția de epidemii, dar în România rata de vaccinare coboară până la 67% pentru unele dintre vaccinurile cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare.

„Acest fapt a determinat creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri şi de decese, cum este, spre exemplu, cazul rujeolei. Vaccinurile sunt produse sigure, sunt eficace şi contribuie direct la salvarea de vieţi prin prevenirea multor boli infecțioase care pot avea consecinţe severe asupra sănătăţii copilului sau a adultului. Un aspect deosebit de important, însă, este ca accesul la vaccinuri şi vaccinare să fie asigurat neîngrădit, astfel încât fiecare individ să poată beneficia de vaccinul necesar în etapa de viaţă în care se află”, a precizat Rafila.

Citește și: Lovitură fabuloasă dată de RCS&RDS! Zeci de mii de români au făcut asta

Conferința „Accesul universal la vaccinuri și vaccinare” a fost organizată, la Cluj-Napoca, în parteneriat de Societatea Română de Microbiologie, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.