Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artica devine tot mai militarizată. Marea Britanie urmează să staţioneze 800 de militari în regiune, îngrijorată de poziţia tot mai agresivă a Rusiei în regiune

docusign.co.uk
Artica Glob

Londra plănuieşte să-şi consolideze prezenţa militară la Arctica, anul viitor, în contextul unor îngrijorări faţă de poziţia tot mai agresivă a Rusiei, a declarat ministrul britanic al Apărării, relatează The Associated Press preluat de news.ro

CRIZĂ majoră în Germania. Partidul antisistem, Alternativa pentru Germania (AfD) a devenit a doua forță politică din țară (sondaj)

Guvernul britanic pregăteşte o ”strategie de apărare în Arctica”, în cadrul căreia urmează să staţioneze 800 de membri ai unor comandouri militare, inclusiv puşcaşi marini, în 2019, în Norvegia şi să înfiinţeze o nouă bază  militară în regiune, a declarat Gavin Williamson pentru The Sunday Telegraph.

Potrivit ziarului, această inişiativă britanică a fost motivată în parte de anticiparea faptului că Moscova va continua să-şi extindă prezenţa în Arctica, în goana după petrol în regiune, în contextul în care ghiaţa polară se topeşte din cauza modificărilor climatice.

NEBUNIE totală între SUA și China: distrugătoare americane provoacă deranj în Marea Chinei de Sud

”Constatăm o activitate a submarinelor ruse foarte apropiată de nivelul celei din timpul Războiului Rece şi este normal să începem să răspundem acestui lucru”, a subliniat Williamson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.