Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artista franco-canadiană Kapwani Kiwanga a primit prestigiosul premiu Marchel Duchamp

marcel duchamp

Premiul Marcel Duchamp, înfiinţat în urmă cu 20 de ani, a fost decernat luni artistei franco-canadiene Kapwani Kiwanga pentru lucrarea "Flowers for Africa", o instalaţie formată din buchete de flori fanate, care denunţă vanitatea celebrărilor diplomatice din Africa, relatează AFP.

Însoţit de un cec de 35.000 de euro, acest premiu prestigios este acordat anual începând din 2000 unui artist contemporan. Premiul constituie o trambulină pentru artişti şi poate fi acordat în toate domeniile plastice şi vizuale (instalaţii, video, pictură, sculptură) pentru a încuraja noile forme artistice, potrivit AGERPRES.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

Născută în 1978 în Canada, Kapwani Kiwanga, care a lucrat la Paris, este de profesie antropolog.

Proiectul "Flowers for Africa" a fost iniţiat în 2013 şi continuă până în zilele noastre.

Artista franco-canadiană se concentrează asupra prezenţei florilor, dispuse pe mesele de negocieri sau în tribune la evenimentele diplomatice legate de independenţa ţărilor africane. Menite să se ofilească, aceste flori invită la o reflecţie asupra timpului, istoriei şi vanităţii negocierilor.

Citește și: De la SRI, în Parlament - Consilierul lui Hellvig, loc eligibil pe listele PNL, după 'executarea' lui Petrache

Ca în fiecare an din 2016, cei patru artişti selectaţi - Kapwani Kiwanga, alături de franco-britanica Alice Anderson, franco-marocanul Hicham Berrada şi chilianul Enrique Ramirez - îşi vor expune lucrările timp de trei luni la Centrul Pompidou din Paris.

Cu prilejul aniversării a două decenii de existenţă a premiului Marcel Duchamp, anul acesta a fost organizată şi o expoziţie cu lucrările realizate de 20 de finalişti, care va fi vernisată miercuri şi va rămâne deschisă până în martie anul viitor în cadrul colecţiilor permanente de la Centrul Pompidou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.