Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artişti din peste 20 de ţări participă la Gala Internaţională de Balet

probaletky.blog.cz
balet

Artişti din peste 20 de ţări participă la Gala Internaţională de Balet organizată sâmbătă, de la ora 19,00, la Centrul Cultural "Ion Manu" din Otopeni, informează un comunicat al Asociaţiei Culturale SpectacolArt Bucureşti, potrivit Agerpres.

Spectacolul de gală va avea loc pe scena mare şi va cuprinde selecţiuni din spectacole îndrăgite de balet. Artiştii vor dansa pe fragmente muzicale celebre integrate "Galei Internaţionale de Balet", precum "Le Corsaire" ("Corsarul") de Adolphe Adam, "La Fille mal gardee" ("Fata rău păzită" /"Precauţiuni inutile") de John Lanchbery, "Don Quixote" De Ludwig Minkus sau "Swan Lake" ("Lacul Lebedelor") de Pyotr Ilyich Tchaikovsky. La acestea se va adăuga capodopera compozitorului francez Maurice Ravel: "Bolero". 

"Gala Internaţională de Balet este o întâlnire unicat cu graţia şi precizia mişcării dansului clasic şi contemporan. Momente coregrafice din spectacole de balet celebre vor fi prezentate publicului în interpretarea unor artişti foarte cunoscuţi ai dansului mondial", a declarat Iulian Rădoi, managerul Asociaţiei Culturale SpectacolArt, citat în comunicat.

Citește și: Ester Peony va urca joi seară pe scena Eurovision Song Contest 2019

Seara de gală are în deschidere, de la ora 18,00, vernisajul expoziţiei "Bucata mea de verde" al artistei Adriana Badea. Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Ana Amelia Dinca. 

Potrivit organizatorilor, intrarea este gratuită, însă pe bază de invitaţii sau rezervări obţinute telefonic la 021.3520037. În cazul rezervării, invitaţiile trebuie ridicate cel târziu cu 30 minute înaintea începerii spectacolului. 

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală SpectacolArt Bucureşti împreună cu Centrul Cultural "Ion Manu" Otopeni şi Teatrul de Balet Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.