Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artiștii Daddy Yankee şi Bad Bunny, marii câștigători ai galei Billboard Latin Music Awards 2020. Au plecat acasă cu câte șapte trofee

captura Youtube
Despacito Luis Fonsi Daddy Yankee

Artiştii portoricani Daddy Yankee şi Bad Bunny au fost miercuri seară marii triumfători ai ediţiei din 2020 a premiilor Billboard Latin Music, câştigând şapte trofee fiecare, în timp ce Enrique Iglesias a fost recompensat cu premiul Billboard Top Artist of All Time, iar piesa "Despacito" a primit premiul pentru "Cântecul deceniului", relatează EFE.

La ceremonia desfăşurată la BB&T Center din oraşul Sunrise, (SUA), DY a câştigat şase trofee pentru cântecul "Con calma", fiind totodată recompensat la categoriile "Hot Latin Song", "Hot Latin Song Colaborarea Anului" şi "Cântecul Anului, Airplay". La rândul său, Bad Bunny a fost premiat, printre altele, la categoria "Compozitorul anului" şi "Artistul Anului". El a fost urmat de Snow cu şase premii, printre care şi cel pentru colaborarea la piesa "Con calma". În declaraţii acordate EFE, artistul canadian a evocat oportunitatea oferită de Daddy Yankee de a putea fi prezent în acest cântec atât de important, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

Artista feminină cea mai premiată la gala de miercuri seara a fost cântăreaţa columbiană Karol G. cu două trofee, în timp ce Romeo Santos a încheiat seara cu patru trofee, iar Luis Fonsi cu trei. Unul dintre premii i-a fost atribuit pentru hitul său "Despacito" recompensat drept "Cântecul deceniului". În 2010, Fonsi a primit acelaşi premiu pentru cântecul "No me doy por vencido".

"Nu pot să cred că aceste două cântece atât de diferite au obţinut aceeaşi recunoaştere", a declarat artistul, care a subliniat că ambele au fost compuse cu ajutorul a două femei. Claudia Brant a scris versurile pentru "No me doy por vencido" şi Erika Ender pentru "Despacito".

Atât Romeo Santos cât şi Enrique Iglesias şi-au făcut apariţia în public miercuri seară, pentru prima oară de la începerea pandemiei.

La primirea premiului pentru albumul său "Fórmula Vol.2", artistul american de origine dominicană a declarat că acest disc ce cuprinde duete cu artişti precum Drake şi Nicki Minaj, l-au făcut să se aplece mai mult spre colaborările cu artişti internaţionali. "Deja nu mă mai simt atât de singur" în această branşă, a spus Romeo Santos, exprimând-şi mândria pentru cultura latino-americană şi limba spaniolă.

Citește și: SUA au luat decizia care provoacă ALERTĂ la Beijing: președintele Chinei amenință cu războiul

Pitbull a fost cel care i-a înmânat premiul Top Artist of All Time bunului său prieten Enrique Iglesias, care a declarat vizibil emoţionat că nu a venit cu un discurs pregătit şi care le-a transmis fanilor că îi este foarte dor de ei.

Gala, transmisă de reţeaua Telemundo, a fost marcată de măsuri stricte pentru a evita contagierea cu noul coronavirus. În timp ce pe covorul roşu nu a răsunat muzica şi s-a respectat distanţarea de mai mulţi metri între artişti şi puţinii ziarişti autorizaţi, ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat pe patru scene diferite.

Spectacolul a început cu prezentarea live a cântecului "Hawaii", cel mai mare succes din acest an al cântăreţului columbian Maluma, care a fost la rândul său premiat la categoria "Spirit şi speranţă" pentru activitatea lui de binefacere prin intermediul fundaţiei sale "Arte de los sueńos".

Momentul cel mai emoţionant al serii a fost omagiul adus compozitorului mexican Armando Manzanero, când Luis Fonsi, Joy Huerta, Pablo Alborán şi Reik au cântat câteva dintre succesele acestui şansonetist latino-american, cunoscut pentru romanţele sale "Por debajo de la mesa" sau "Esta tarde si llovera".

Un alt moment emoţionant l-a avut ca protagonist pe cantautorul columbian Carlos Vives, care a primit de la Emilio Estefan premiul "Billboard Latin Music Hall of Fame". Carlos Vives a reamintit că industria muzicii nu l-a văzut, însă publicul - da, atunci când a făcut primii paşi cu ritmul său pop ancorat în folclorul columbian. Dar lucrurile s-au schimbat după ce a lansat piese precum "La gota fria", "La bicicleta", alături de mai recenta "Cumbiana".

Deşi seara a fost dedicată muzicii de succes a anului trecut, artiştii au recunoscut că au fost copleşiţi de sentimentul de a putea urca din nou pe scenă şi de a fi din nou împreună, exprimându-şi totodată tristeţea pentru victimele coronavirusului din întreaga lume.

Ozuna şi-a încheiat recitalul cu cântecul "Gracias" şi cu un îndemn adresat publicului de a-şi exercita dreptul la vot.

Pe covorul roşu mulţi artişti au lansat apelul de a merge la vot la alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie. "Nu votaţi pentru un partid, ci pentru candidatul care este cu adevărat dispus să facă ceva pentru oameni", a declarat de pe scenă Wisin, la primirea premiului pentru "Cântecul tropical al anului" pentru piesa "Aullando".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.