Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artistul american Spencer Tunick, cunoscut pentru fotografiile sale în care apar mii de persoane nud, va organiza un nou proiect pe o plajă din Sydney

www.albelli.de
fotografie, aparat foto

Artistul american Spencer Tunick, celebru pentru fotografiile cu mii de voluntari nud, revine în Australia. Următoarea „instalaţie nud” a lui Spencer Tunick, comandată de organizaţia caritabilă Skin Check Champions pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul de piele şi care coincide cu Săptămâna naţională de acţiune împotriva cancerului de piele, va avea loc pe 26 noiembrie pe o plajă din Sydney, scrie The Guardian.

Va fi al patrulea proiect în Australia pentru Tunick, care a atras atenţia la nivel mondial cu lucrarea sa de la Opera din Sydney, în care apar 5.000 de australieni nud, ca parte a Mardi Gras pentru gay şi lesbiene. În 2018, artistul a ţinut prima pagină a ziarelor pentru că s-a luptat cu lanţul de supermarketuri Woolworths pentru a filma seria sa „Chapel Street” în Melbourne.

Acum, scopul este de a fotografia 2.500 de oameni, ce simbolizează numărul de vieţi australiene răpuse în fiecare an din cauza cancerului de piele, potrivit News.ro.

Plaja pe care Tunick a ales-o ​​pentru următorul său proiect nu a fost încă dezvăluită Locaţia exactă va fi anunţată, cu o săptămână înaintea zilei, doar celor care s-au înscris online pentru a participa la lucrare.

„Aproape că îmi este ruşine să spun asta, dar [secretul] implică tradiţie”, spune Tunick pentru Guardian Australia, vorbind din studioul său din New York. „Am o mică formulă care funcţionează. Şi în aceste zile şi vremuri, un preaviz de o săptămână este ca un an”.

În zecile de lucrări publice pe care le-a finalizat - plasate pe un gheţar, într-un teatru, în deşert, la o gară - corpurile sunt uneori pictate sau aranjate în funcţie de tonul pielii.

Voluntarii care se înregistrează online sunt rugaţi de obicei să menţioneze tonul pielii folosind o diagramă de culori detaliată care le este furnizată.

Artistul spune că încă nu a decis ce tehnici va folosi luna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.