Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Artistul britanic Banksy a creat o lucrare inspirată de protestele din SUA: 'Oamenii de culoare sunt trădaţi de sistemul alb'

banksy

Artistul britanic Banksy a creat o lucrare inspirată de manifestaţiile stârnite în SUA şi în alte ţări de moartea lui George Floyd şi a transmis într-un mesaj că persoanele de culoare sunt trădate de sistemul alb, defect, care le face viaţa un chin, iar responsabili cu repararea lui sunt albii.

Banksy a publicat sâmbătă pe Instagram noua lui lucrare, potrivit news.ro.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

Alături, a scris: „Iniţial, m-am gândit că ar trebui să tac şi să ascult persoanele de culoare vorbind pe această temă. Dar de ce aş fi făcut asta? Nu este problema lor, e a mea”.

Mesajul a continuat: „Oamenii de culoare sunt trădaţi de sistem. De sistemul alb. Ca o ţeavă spartă care inundă apartamentul celor care locuiesc dedesubt. Acest sistem defect le face viaţa un chin, dar nu este treaba lor să îl repare. Nu pot. Nimeni nu îi va lăsa în apartamentul de deasupra. Aceasta este o problemă a albilor. Şi dacă albii nu o repară, cineva va trebui să urce şi să bată la uşă”.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti pe 25 mai şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au izbucnit proteste, iar manifestaţii de solidaritate au loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Majoritatea demonstraţiilor din Statele Unite au fost paşnice, dar în unele dintre marile oraşe ele au devenit violente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.