Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa accelerăm armistițiul! După ce negocierile pentru pace cu Putin s-au fâsâit, Erdogan și-a încercat norocul și la Zelenski!

cnbc.com
erdogan

În cadrul unei convorbiri telefonice cu liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, s-a oferit să medieze reglementarea conflictului dintre Kiev și Moscova.

Potrivit Agenției de presă Anadolu, președintele turc și-a anunțat disponibilitatea sa de a-și asuma misiunea de moderator și mediator pentru a asigura o pace stabilă între Ucraina și Federația Rusă. Liderii celor două țări au discutat, joi, de asemenea, despre situația cu privire la coridorul creat pentru exportul cerealelor ucrainene de la Marea Neagră și disponibilitatea Ankarei de a ajuta la ''accelerarea procesului'' cu privire la situaţia de la Centrala Nucleară Zaporijjia.

Agenția adaugă că, joi, Erdoğan a discutat telefonic și cu omologul său rus, Vladimir Putin. Moscova a anunțat că este pregătită pentru un dialog deschis cu Ucraina, dar cu condiția ca Kievul să îndeplinească cerințele propuse de Moscova și să țină cont de ''noile realități teritoriale''. Președintele turc, la rândul său, a remarcat că apelurile la negocieri ar trebui susținute de o ''încetare unilaterală a focului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.