Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa se scrie istorie: Poloneza de 19 ani care A SPULBERAT-O pe Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros

Iga Swiatek

Iga Swiatek (Polonia), locul 54 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Nadia Podoroska (Argentina), locul 131 WTA, venită din calificări, în semifinalele French Open.

Swiatek s-a impus după un meci de 70 de minute şi va disputa prima finală de grand slam din carieră, la 19 ani, fiind totodată prima poloneză în această postură, la Roland Garros, în Era Open. Ea ajuns la ultimul meci din turneu fără să cedeze vreun set şi după ce a pierdut doar 20 de ghemuri. Swiatek a umilit-o pe Simona Halep în tutul 4, când a eliminat-o cu 6-1, 6-2.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Jucătoarea care a trecut în optimi de Simona Halep va evolua în ultimul act cu învingătoarea dintre americanca Sofia Kenin, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, şi jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 7.

Iga Swiatek va urca până pe locul 24 în clasamentul WTA. Dacă va triumfa în finală, ea va ajunge pe locul 17 WTA, scrie news.ro.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Câştigătoarea French Open va primi un premiu de 1,6 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA, iar învinsa din finală, 850.000 euro şi 1.300 de puncte WTA.

Iga Swaitek este calificată şi în semifinale la dublu, în echipă cu americanca Nicole Melichar.

Citește și: Traian Berbeceanu acuză că se împrăștie o știre mincinoasă despre el: ‘Este foarte posibil ca în spatele dezvăluirilor mincinoase să fie unii de prin sistem’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.