Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa ții angajații la muncă! Producătorii chinezi de Iphone vor majora de patru ori bonusurile date muncitorilor

Apple
iPhone 14

Grupul taiwanez Foxconn a promis marţi că va majora de patru ori bonusurile acordate angajaţilor care acceptă să rămână în cadrul uzinei de la Zhengzhou, China, în pofida restricţiilor dure introduse la această uzină din cauza cazurilor de Covid, transmite Reuters, conform Agerpres.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone. În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone şi în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producţiei globale.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou s-a confruntat cu un val de nemulţumiri din partea angajaţilor, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, mai mulţi angajaţi părăsind locaţia în cursul week-end-ului după ce s-au plâns de tratamentul la care au fost supuşi pe social media. În replică, Foxconn a anunţat marţi, pe contul său oficial de pe reţeaua chineză WeChat, că va acorda angajaţilor care vor rămâne în cadrul uzinei de la Zhengzhou un bonus zilnic de 400 de yuani (aproximativ 55 de euro), de patru ori mai mare faţă de unul obişnuit de 100 de yuani pe zi, acordat până acum.

În plus, acei angajaţi care vor lucra mai mult de 15 de zile pe lună vor putea primi un bonus maxim de 5.000 de yuani pe lună, în creştere faţă de maximumul anterior de 1.500 de yuani pe lună, în cadrul eforturilor "de reluare graduală a producţiei" precum şi pentru a "mulţumi colegilor noştri pentru răbdarea lor". Acei angajaţi care vor lucra "în regim complet" pe întreaga perioadă a lunii noiembrie, inclusiv renunţând la concedii, ar putea primi un bonus de 15.000 de yuani (2.075 de euro), se mai arată în comunicatul firmei. În mod normal, un angajat obişnuit de la uzina Foxconn de la Zhengzhou câştigă între 3.000 şi 4.000 de yuani pe lună. Reuters a informat anterior că producţia de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou ar putea scădea cu 30% în luna noiembrie, din cauza restricţiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autorităţile chineze.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autorităţile chineze, localităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete. Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcţioneze cu condiţia să opereze pe baza unui sistem de tip "buclă închisă", în cadrul căruia angajaţii trăiesc şi muncesc în perimetrul uzinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.