Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asaf Avidan va face show la Balkanik Festival 2018

Youtube
Asaf Avidan

Asaf Avidan, Yasmin Levy şi Transglobal Underground se numără printre artiştii care vor concerta la cea de-a opta ediţie a Balkanik Festival, ce va avea loc între 7 şi 9 septembrie, la Gara Regală Băneasa şi Youniverse Summer Club.

Organizatorii au anunţat, pentru început, prezenţa a şase nume la eveniment - Asaf Avidan, Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke, Light in Babylon, Manonera -, altele urmând să fie transmise în luna august, scrie News.ro.

Israelianul Asaf Avidan va reveni la Bucureşti cu turneul „The Study on Falling”. El şi-a început cariera în 2006, cu proiectul Asaf Avidan & The Mojos. În 2013, a devenit cunoscutla nivel internaţional datorită albumului „Different Pulses”. „One Day”, „Differrent Pulsese”, „Love It Or Leave It” şi „Over My Head” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale artistului, care i-au adus discuri de aur şi platină.

Yasmin Levy cântă ladino - muzică iudeo-spaniolă din Spania - şi flamenco. Cântăreaţa a primit disctincţia Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation pentru promovarea dialogului intercultural între muzicieni din trei culturi diferite.

Proiectul Fanfara Tirana meets Transglobal Underground mixează diverse stiluri muzicale. Din repertoriu fac parte cântece de nuntă şi cântece din tradiţia kaba, care îşi au rădăcinile în Albania de Sud şi sunt interpretate la clarinet şi vioară, cu accentul pus pe interpretare individuală şi improvizaţie.

Kroke a fost fondată în 1992, în Cracovia, de acordeonistul Jerzy Bawoł cu Tomasz Kukurba (violă, voce, percuţie) şi Tomasz Lato (contrabas). Identitatea muzicală a trioului se regăseşte în tradiţiile folclorice evreieşti. Muzica trupei a fost inclusă şi pe coloana sonoră a multipremiatului film „Lista lui Schindler”, de Steven Spielberg.

Light in Babylon a fost înfiinţat în 2010 pe străzile din Istanbul. Trupa a fost descrisă de revista fRoots ca fiind „o celebrare a tradiţiilor cosmopolite ale Istanbulului şi ale comunităţii evreieşti” şi este una dintre cele mai apreciate formaţii tinere din spaţiul est-mediteranean.

Manonera este un colectiv de artişti şi performeri din România. Muzica grupului este inspirată în egală măsură de cea lăutărească, tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică).

Pe lângă concerte, la Balkanik 2018 vor fi organizate târguri, video mapping, expoziţii de fotografie.

Abonamentele şi biletele pot fi cumpărate de pe eventbook.ro. Primele 500 abonamente pot fi cumpărate la preţul de 120 de lei.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.