Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asalt asupra Capitoliului: Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă a demisionat

Twitter
impuscaturi capitoliu

Secretarul interimar al Departamentului pentru Securitate Internă Chad Wolf şi-a informat luni colaboratorii într-un mesaj că renunţă la funcţie, devenind cel mai recent oficial al administraţiei Trump care demisionează în urma asaltului soldat cu morţi al insurgenţilor pro-Trump asupra clădirii Capitoliului, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al administraţiei de la Washington.

"Am făcut acest pas cu tristeţe pentru că aveam intenţia să servesc până la capăt acest guvern", a scris Chad Wolf, potrivit AFP."Această acţiune a fost însă necesară ca urmare a evenimentelor recente, inclusiv a hotărârilor judecătoreşti cu privire la validarea autorităţii mele", adaugă el.

Wolf Chad a criticat miercuri invazia "tragică" şi "dezgustătoare" a Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui Donald Trump.

Republicanul în vârstă de 45 de ani conducea din noiembrie 2019 Departamentul pentru Securitate Internă, creat după atacurile din 11 septembrie pentru a coordona mai eficient politicile de securitate şi migraţie ale SUA.

Ales iniţial drept interimar, el a fost numit oficial în acest post de Donald Trump la sfârşitul lunii august 2020, dar Senatul nu a votat confirmarea sa. Constituţia SUA impune confirmarea miniştrilor de către camera superioară a Congresului. Prin urmare, justiţia americană a considerat recent că Wolf Chad nu a fost numit legitim în acest post şi i-a invalidat deciziile. După începerea activităţii Congresului pe 3 ianuarie anul acesta, preşedintele Donald Trump a depus din nou candidatura sa pentru funcţia de secretar permanent la Senat, dar a retras-o pe data de 6 ianuarie, la câteva ore după criticile exprimate de Chad Wolf după violenţele de la Capitoliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.