Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Asalt la ambasada SUA din Bagdad: 'Moarte Americii!' / Ambasadorul a fost evacuat - UPDATE VIDEO

dailymail.co.uk
bagdad ambasada protest

UPDATE - Ambasadorul și alți membri ai corpului diplomatic au fost evacuați din ambasadă, au declarat doi oficiali din cadrul Ministerului irakian de Externe, potrivit site-ului agenției Reuters. Unul dintre oficiali a afirmat că în ambasadă au rămas doar câțiva agenți de protecție, ambasadorul și restul angajaților fiind evacuați din motive de securitate.

Sute de protestatari au încercat marți să pătrundă cu forța în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o grupare militantă susținută de Iran, relatează presa internațională. Scandând sloganuri anti-americane, mulțimea a încercat să pătrundă cu forța pe teritoriul ambasadei, aruncând cu sticle de apă și distrugând camere de securitate. Asaltul asupra ambasadei a avut loc după funeraliile militanților decedați în urma atacurilor aeriene americane.

Potrivit jurnaliștilor de la The Associated Press, mulțimea a luat cu asalt ambasada, strigând "Jos SUA", "Moarte Americii" și "Moarte Israelului". De asemenea, protestatarii au agățat de zidurile ambasadei steaguri galbene ale grupării Kataeb Hezbollah, vizată de atacurile aeriene americane, soldate cu cel puțin 25 de morți și zeci de răniți.

Agenții de securitate de la ambasadă s-au retras în spatele gardurilor de securitate.

Forțele militare ale SUA au efectuate duminică raiduri aeriene în Irak și Siria care au vizat poziții ale unui grup paramilitar afiliat Iranului, despre care se crede că este responsabil de un atac soldat cu decesul unui american.

VEZI VIDEO AICI

Vezi si: Marcel Vela și Raed Arafat s-au certat în videoconferința MAI: 'Ce-ați făcut în 20 de ani?'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.