Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asaltul asupra Capitoliului - Un consilier al lui Donald Trump a fost arestat

smartradio.ro
donald trump

Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump, s-a predat luni şi a fost plasat în arest preventiv după ce a fost inculpat pentru refuzul de a fi audiat în Congresul SUA în ancheta privind protestele violente din ianuarie, notează mediafax.

Steve Bannon, în vârstă de 67 de ani, care a fost consilier pentru Strategie Politică al fostului preşedinte Donald Trump în perioada ianuarie-august 2017, a fost inculpat vineri pentru refuzul de a fi audiat de o comisie a Camerei Reprezentanţilor şi pentru refuzul de a furniza documente în ancheta Congresului privind protestele violente produse pe 6 ianuarie la Capitoliu.

Departamentul Justiţiei a dispus inculparea lui Steve Bannon deoarece nu a răspuns unei citaţii emise pe 24 septembrie prin care era chemat la audierile din Camera Reprezentanţilor. Avocatul lui Steve Bannon a declarat că acesta a refuzat să se prezinte la audieri la indicaţiile unui reprezentant legal al lui Donald Trump, care i-a cerut să invoce privilegiul executiv.

Camera Reprezentanţilor ar putea solicita şi inculparea lui Mark Meadows, fost şef al Cancelariei prezidenţiale în mandatul preşedintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor a cerut documente oficiale şi a citat apropiaţi ai lui Donald Trump în cadrul investigaţiei privind protestele violente din ianuarie. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru "instigare la insurecţie" în cazul protestelor violente din 6 ianuarie, dar Senatul a dispus achitarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.