Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinat ordonat de Moscova: Germania expulzează doi diplomaţi ruşi

expulzare

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a anunţat miercuri că Germania a decis să expulzeze doi diplomaţi ruşi după condamnarea, la Berlin, a unui cetăţean rus pentru un asasinat ordonat de Moscova, potrivit justiţiei, transmit AFP, Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

''Ambasadorul (rus în Germania) a fost informat că doi membri ai personalului diplomatic al ambasadei Rusiei sunt declaraţi persona non grata'', a indicat şefa diplomaţiei germane.

Ea a adăugat că asasinatul, comis în plină zi la Berlin în august 2019, este o ''atingere gravă la suveranitatea statului'' german şi va afecta grav relaţiile ruso-germane.

Decizia a fost comunicată ambasadorului Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, în timpul unei întrevederi la MAE german desfăşurată miercuri, a precizat Baerbock.

Asasinatul a fost comis la 23 august 2019 în parcul Tiergarten din Berlin, victima fiind georgianul de origine cecenă Tornike Kavtaraşvili, în vârstă de 40 de ani. Acesta a fost ucis de trei gloanţe trase cu un pistol cu amortizor.

Procurorii afirmă că a fost vorba despre o retaliere pentru participarea Georgiei la al doilea război din Cecenia şi pentru ''ostilitatea faţă de statul rus''.

Georgianul ucis a fost un lider separatist cecen care a luptat împotriva forţelor ruse între anii 2000 şi 2004. El trăia începând din anul 2016 împreună cu familia sa în Germania, unde ceruse azil, dar încă nu-l primise până la momentul crimei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.