Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinatul care poate duce la RĂZBOI între Iran și Israel: Preşedintele iranian acuză Israelul de uciderea directorului programului nuclear secret

Hassan Rouhani

Preşedintele Iranului a acuzat sâmbătă Israelul că a asasinat un proeminent om de ştiinţă iranian suspectat de multă vreme că ar fi creierul unui program nuclear secret, informează televiziunea de stat, citată de Reuters şi AFP.

Conducătorii militari şi religioşi au ameninţat vineri cu răzbunarea pentru uciderea, vineri, a lui Mohsen Fakhrizadeh, despre care media susţine că a murit la spital după ce fost împuşcat de o echipă de asasini în maşina sa, în apropiere de Teheran, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

"Încă o dată, mâinile nemiloase ale aroganţei mondiale, cu regimul sionist uzurpator ca mercenar, sunt pătate cu sângele unui fiu al acestei naţiuni", a denunţat Hassan Rouhani într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial. Iran utilizează în general expresia "aroganţă mondială" pentru a desemna SUA.

"Asasinarea martirului Fakhrizadeh arată disperarea duşmanilor noştri şi profunzimea urii lor... Martiriul lui nu va încetini realizările noastre", a mai menţionat preşedintele Iranului.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Iranul a anunţat că există ''indicii serioase privind responsabilitatea Israelului'' în asasinarea unui important om de ştiinţă iranian în domeniul nuclear şi îşi rezervă dreptul de a se apăra, se arată într-o scrisoare trimisă vineri secretarului general al ONU, Antonio Guterres, şi Consiliul de Securitate al ONU, relatează Reuters.

''Avertizând împotriva oricăror măsuri aventuriste din partea Statelor Unite şi Israel împotriva ţării mele, în special în perioada care a mai rămas actualei administraţii din SUA, Republica Islamică Iran îşi rezervă drepturile de a lua toate măsurile necesare pentru apărarea poporului şi a intereselor ţării'', se arată în scrisoarea adresată de emisarul Iranului la ONU, Majid Takht Ravanchi.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Un eminent om de ştiinţă iranian în domeniul nuclear, Mohsen Fakhrizadeh, a fost asasinat vineri în apropiere de Teheran, au relatat media de stat iraniene, iar ulterior Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe din Iran au confirmat informaţia.

Fakhrizadeh a decedat la spital, după un atac la Absard, comitatul Damavand.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

Numele lui Fakhrizadeh, care potrivit serviciilor de informaţii occidentale a supervizat programul nuclear iranian, este menţionat în rezoluţiile ONU cu privire la sancţiuni din cauza activităţii sale în presupusa dezvoltare a armelor nucleare iraniene.

Moartea lui Fakhrizadeh ar putea provoca confruntare între Iran şi duşmanii săi în ultimele săptămâni ale preşedinţiei lui Donald Trump, complicând în acelaşi timp eforturile preşedintelui-ales Joe Biden de a resuscita destinderea din timpul mandatului lui Barack Obama, comentează Reuters.

Citește și: Restricții de 1 decembrie! Măsurile pe care trebuie să le respecte cei care vor merge la munte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.