Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asasinul fiului fostului preşedinte vest-german Richard von Weizsäcker, în faţa instanţei

steag_germania

Presupusul autor al asasinării fiului fostului preşedinte vest-german Richard von Weizsäcker s-a prezentat marţi în faţa instanţei de judecată, transmite dpa.

Individul, în vârstă de 57 de ani şi originar din landul Renania-Palatinat, este acuzat de uciderea lui Fritz von Weizsäcker cu un briceag, act motivat de ura faţă de familia victimei. De asemenea, el este acuzat de tentativă de ucidere a unui ofiţer de poliţie.

Bărbatul doreşte să răspundă singur la acuzaţii, potrivit avocaţilor săi. Totuşi, acest lucru nu a fost posibil marţi întrucât la audiere nu a participat şi un expert psiholog, a explicat tribunalul districtual. Audierea de marţi s-a încheiat după numai şapte minute, instanţa doar citind actul de acuzare.

Procesul va trebui să determine şi responsabilitatea infracţională a acuzatului.

Fritz von Weizsäcker a fost şeful secţiei de medicină internă la spitalul Schlosspark din Berlin şi a fost înjunghiat mortal în seara zilei de 19 noiembrie 2019, în timpul unei prelegeri desfăşurate acolo. Un poliţist a reuşit să-l imobilizeze pe atacator, dar a fost grav rănit.

Asasinarea medicului Fritz von Weizsäcker a provocat un val de emoţie în întreaga Germanie. Cancelarul Angela Merkel a numit această crimă drept o ''lovitură teribilă pentru familie''.

Membru al Uniunii Creştin-Democrate, Richard von Weizsäcker a fost primar al Berlinului de Vest în perioada 1981-1984 şi preşedinte al Republicii Federale a Germaniei între 1984 şi 1994. Politicianul conservator german a decedat în anul 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.