Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ascensiune fulminantă a omului care i-a turnat pe Șova și Ponta la DNA

sova ponta

Să torni la DNA poate fi extrem de profitabil în zilele noastre, pentru că nu puțini sunt cei care, după ce au turnat au rămas și cu banii, au scăpat și de măsuri preventive. Radu Ştefan Cernov, martorul cheie din dosarul în care Victor Ponta şi Dan Şova sunt judecaţi pentru prejudicierea complexelor energetice Turceni şi Rovinari, a avut parte de o ascensiune spectaculoasă după ce şi-a turnat la DNA foştii parteneri.

Citește și: Cifrele neașteptate din SONDAJE

Cernov s-a numit pe sine însuşi director în cadrul Transelectrica, din calitatea sa de membru în Consiliul de Supraveghere la aceeaşi societate.

Radu Ştefan Cernov este, din decembrie 2015, director al Direcţiei Juridice şi Contencios din cadrul CNTEE Transelectrica SA, „în urma concursului organizat de Companie, printr-o procedură total transparentă de recrutare şi selecţie, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare şi a procedurilor interne ale Companiei”, după cum anunţa, cu mândrie, societatea de stat. Problema este că Cernov făcea parte, din mai 2014, şi din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, structură care decide, printre altele, şi cine sunt directorii companiei. O promovare bine venită, în condiţiile în care indemnizaţia sa de la Consiliul de Supraveghere era una simbolică, de 27.000 lei pe an, în timp ce un director Transelectrica câştigă şi 280.000 de lei, informează Jurnalul.

Muncea 27 de ore pe zi

Contractele de asistenţă juridică prestate de SCA Şova şi Asociaţii în perioada 2007- 2008 pentru complexele energetice de la Turceni şi Rovinari au ajuns în atenţia DNA în 2011, după o sesizare ANAF. Ulterior, Radu Cernov, cel care era partener în casa de avocatură amintită şi a „muncit” cot la cot cu Victor Ponta şi Dan Şova în derularea acelor contracte, a devenit simplu martor. Asta în condiţiile era chiar mai harnic decât asociaţii săi, decontându-şi 21, 23 şi chiar 27 de ore pe zi asistenţă juridică pentru CE Turceni şi Rovinari. Procurorii au fost însă interesaţi doar de activitatea politicienilor Ponta şi Şova, astfel încât lui Cernov i s-au iertat toate potlogăriile, mai ales că avocatul a pledat fără probleme împotriva foştilor parteneri.

Victor Ponta şi Dan Şova sunt judecaţi într-un dosar privind contractele de asistență juridică acordate de SCA Șova și Asociații companiilor de stat CE Turceni şi CE Rovinari, dosar în care prejudiciul se ridică la 155 de milioane de lei. Casa de avocatură în care era partener şi Radu Cernov ar fi încasat foloase necuvenite, pentru servicii de consultanţă închipuite, în valoare de 3,455 milioane de lei.

În ultima sa declaraţie de avere, Radu Cernov arată că a încasat indemnizaţii în valoare totală de peste 400.000 lei, de la cinci companii de stat. Avocatul nu are încredere în bănci, din moment ce ţine la BCR doar 130.000 lei, păstrând la saltea nu mai puţin de 574.000 de euro, cash.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.