Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ascensiunea lui Cătălin Cîrstoiu în preferințele bucureștenilor – Sondaj CURS

Radu Pop
Facebook
Catalin Cirstoiu

Un nou sondaj realizat de CURS reflectă o schimbare interesantă în preferințele electorale ale bucureștenilor în cadrul cursei pentru Primăria Capitalei. Conform ultimelor date, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL pentru funcția de primar, a înregistrat o creștere semnificativă în opțiunile de vot, în timp ce adversarii săi, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan, par să piardă teren.

Creșterea surprinzătoare a lui Cîrstoiu

În ultima perioadă, Cătălin Cîrstoiu a reușit să-și recupereze spectaculos diferența față de contracandidații săi, ajungând la 23% din preferințele electoratului, comparativ cu 20% cât avea în sondajul anterior. Această evoluție este cu atât mai remarcabilă având în vedere numeroasele atacuri la care a fost supus în timpul campaniei.

Pierderi pentru Piedone și Nicușor Dan

Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan par să întâmpine dificultăți în a-și menține electoratul fidel. Piedone, cunoscut pentru spectaculosul său stil de campanie, a scăzut de la 40% la 38%, în timp ce Nicușor Dan a coborât de la 29% la 27%. Campania acestora pare să nu mai fie pe gustul bucureștenilor, care acum se orientează către alternative mai serioase.

Conducerea în Consiliul General

Interesant este că alianța care îl susține pe Cîrstoiu în cursa pentru primărie conduce detașat în preferințele pentru Consiliul General al Municipiului București, cu un procent impresionant de 48%. Acest lucru indică o susținere solidă pentru platforma și viziunea lui Cîrstoiu, contrastând cu cele 24% obținute de Dreapta Unită.

Continuitatea Alianței PNL-PSD

Deși schimbările sunt evidente în cursa pentru primărie, Alianța PNL-PSD își păstrează poziția dominantă în sondaje, semn că electoratul apreciază stabilitatea și continuitatea oferită de aceste partide tradiționale.

Peisajul politic bucureștean este într-o continuă dinamică, iar evoluțiile recente ar putea prefigura schimbări semnificative în conducerea Capitalei. Așteptările sunt mari, iar rezultatele următoarelor sondaje vor fi decisive în conturarea viitorului administrativ al Bucureștiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.