Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ascultați cu atenție și puteți auzi ejaculatul albinelor/ Video

albine sex

Suntem în anul 2023 și e timpul să aflați că oamenii pot auzi auzi albinele ejaculând. "Pocnetul" copulației albinelor este cauzat de modul exploziv în care acestea transferă sperma, iar dacă te face să te simți inconfortabil, trebuie să știi că trântorul mascul se simte mult mai rău, arată un studiu realizat de Universitatea din British Columbia, informează iflscience.com.

Trântorii, masculii albinelor, vin pe lume cu un singur scop. Nu au ac, deci nu se pot apăra, nu adună polen, deci nu se pot hrăni singuri și, în schimb, se bazează pe ajutorul albinelor femele. Singurul lucru pe care știu să îl facă este să facă sex, dar nici măcar asta nu se termină bine pentru ei.

Atunci când o regină stupului atinge maturitatea sexuală la vârsta de șapte zile, ea se ridică în aer pentru un zbor de împerechere, cunoscut sub numele de "zbor nupțial", emițând feromoni irezistibili.  Acest lucru atrage trântorii, care sunt pe urmele reginei, dornici să transmită sperma lor.

Transferul de spermă la albine este un proces neobișnuit de violent și, la fel ca în cazul multor alte ritualuri de împerechere între insecte și arahnide, masculii sunt cei care ies mai rău. Agățându-se de spatele reginei, endofalul dronului intră în mod exploziv în camera de înțepătură a acesteia, creând un sunet de pocnitură care - incredibil - este audibil pentru urechea umană.

Proces violent și zgomotos

Faptul că un endofalus explodează în camera de înțepătură pare o treabă dură, dar regina își continuă zborul nupțial pentru a se împerechea cu alte câteva zeci de trântori, așa că nu are un impact prea negativ asupra lor. Masculii, pe de altă parte, cad morți imediat după terminarea actului.

„Endofalusul este ținut în interiorul corpului trântorului. În timpul depozitării, endofalusul este inversat, adică întors pe dos. Endofalusul este forțat să iasă din abdomen atunci când trântorul copulează cu regina”, a spus Jamie Ellis, profesor de entomologie la Universitatea din Florida (SUA).

„În acest moment, ceea ce era interiorul endofalusului în timp ce se afla în corp devine exteriorul endofalusului atunci când este împins afară din corp. Este nevoie de o mare parte din hemolimfa trântorului pentru a forța endofalusul să iasă din corp. Astfel, trântorul întors pe dos devine paralizat și, în cele din urmă, moare ca urmare a împingerii endofalusului în afară și a copulării cu regina”, explică Ellis, citat de IFLScience.

Canicula îi face pe trântori să „ejaculeze exploziv până la moarte”

Natura explozivă a sexului la albine, din păcate, nu se limitează la evenimentele de reproducere, deoarece cercetările au descoperit că valurile intense de căldură au ca rezultat uneori „ejacularea explozivă până la moarte”.

Descoperirea a venit de la Universitatea din British Columbia (UBC; din Canada) în 2022.

În acel studiu, cercetătorii au dezvăluit efectul devastator pe care îl are căldura asupra trântorilor, făcându-i să aibă convulsii într-un mod care îi forțează să ejaculeze, eliminându-și endofalusul enorm din abdomen și cauzându-și răni fatale.

„Atunci când trântorii mor din cauza șocului, aceștia ejaculează spontan. Au acest endofalus elaborat care iese și este de mărimea propriului lor abdomen. Totul este destul de extrem”, a declarat dr. Alison McAfee, cercetătoare postdoctorală la Laboratoarele Michael Smith de la UBC și expertă în sănătatea albinelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.