Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase obiceiuri sănătoase pe care să le adopți ca să ajungi să trăiești peste 100 de ani (studiu Universitatea din Washington)

frontendersfoundation.com
om in varsta, batrani, maini, ajutor

Șase obiceiuri sănătoase pe care să le adopți ca să ajungi să trăiești peste 100 de ani (studiu Universitatea din Washington)

În zilele noastre sunt mult mai rare cazurile de persoane care reușesc să trăiască până la vârsta de 120 de ani. Cauzele sunt multiple, stresul din viața de zi cu zi, mâncarea tot mai nesănătoasă pe care o consumă din ce în ce mai mulți oameni, lipsa de atenție aocrdată somnului, etc.

Un studiu făcut de Universitatea din Washington se bazează pe informații culese de la super-centenari din 10 țări europene, plus Japonia, SUA, Canada. Aceștia dezvăluie care sunt secretele lor pentru o viață sănătoasă și lungă. Cele mai cunoscute zone albastre, în care speranţa de viaţă este considerabil mai mare decât media sunt Ikaria: (Grecia), Okinawa (Japonia), Nicoya (Costa Rica), Sardinia (Italia) şi Loma Linda (California), anunță romaniatv.net.

Sunt o mulțime de factori care pot contribui la atingerea vârstei de 120 de ani. Câțiva din ei fac referire la o dietă echilibrată și sănătoasă, somn de calitate, sport regulat, viață sexuală activă.

Iată ce e de făcut ca să trăiești peste 100 de ani

Dietă sănătoasă. Mâncarea e printre cele mai importante lucruri. O dietă sănătoasă constă în consumul de legume, fructe, ulei de măsline, legume sălbatice și proteine slabe, precum și evitarea alimentelor procesate, zahărului și făinii albe, sunt asociate cu o sănătate excelentă și longevitate.

Somn de calitate. E obligatoriu să acordăm o atenție sporită somnului ca să ne prelungim viața. Important e să respectăm orele de somn ca să avem și o stare generală bună.

Activitate fizică regulată. Ideal ar fi să facem sport zilnic, însă dacă nu e posibil, măcar de 2-3 ori pe săptămână.

Menținerea legăturii cu oamenii. Da, socializarea contribuie și ea la o stare de bine. Avem nevoie să ne înconjurăm de oameni pozitivi și să primim sprijinul emoțional necesar, care contribuie la sănătatea noastră mintală.

Eliminarea stresului. Cu o atitudine pozitivă față de viață și cu practicarea tehnicilor de gestionare a stresului putem ajunge în punctul în care să ne simțim foarte bine cu noi înșine. Sunt recomandate chiar și meditația și respirația profundă.

Viața sexuală activă chiar și după 65 de ani. Conform unui studiu realizat în Ikaria, 80% dintre bărbaţii între 65 şi 100 de ani ar face sex în mod regulat, iar 25% dintre ei sunt deosebit de mulţumiţi. Un semn că chiar şi o relaţie paşnică cu sexualitatea la bătrâneţe ar putea contribui la longevitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.