Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase polițisti egipteni vor fi judecați pentru torturarea până la moarte a unui deținut

tortura99

Şase poliţişti egipteni, dintre care doi cu rang înalt, vor fi trimişi în faţa instanţei pentru că au torturat până la moarte un deţinut, a informat duminică jurnalul guvernamental Al-Ahram, transmite AFP prluată de Agerpres.

În iunie, procuratura a plasat în arest doi ofiţeri şi patru agenţi de poliţie după decesul unui bărbat reţinut pentru furt, într-un comisariat din Hadayek El-Qobba, în nord-estul capitalei Cairo.

Cei şase poliţişti au fost ulterior puşi sub acuzare de procuratură pentru că au recurs la "cruzime, violenţă şi tortură până la moarte" şi că au "falsificat un document oficial" şi i-a trimis în faţa instanţei.

Apărătorii drepturilor omului acuză frecvent poliţia egipteană că recurge la tortură şi maltratarea deţinuţilor.

ONG-ul american Human Rights Watch a publicat un raport în septembrie 2017 subliniind că torturarea deţinuţilor politici în Egipt reprezintă "probabil o crimă împotriva umanităţii".

Autorităţile de la Cairo au contestat aceste acuzaţii şi la scurt timp au anunţat noi măsuri pentru întărirea respectării drepturilor omului.

În februarie 2017, autorităţile au închis sediul Centrului Al Nadeem pentru reabilitarea victimelor violenţei şi torturii, cunoscut pentru informaţiile strânse despre aceste abuzuri şi ajutorul acordat victimelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.