Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase români au cerut să fie REPATRIAȚI: Echipele consulare i-au adus URGENT, din Siria

MAE

Şase cetăţeni români, între care cinci minori, şi un cetăţean sirian, membru de familie, au fost repatriaţi, joi, din Siria, prin Turcia, a anunţat Ministerull Afacerilor Externe (MAE). Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul au însoţit cetăţenii români pe parcursul tranzitului pe teritoriul Turciei, costurile fiind suportate de statul român. MAE precizează că, din 2011 până în prezent, 755 de cetăţeni români şi membri ai familiior acestora au fost repatriaţi din Siria.

”În urma demersurilor complexe susţinute la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la data de 26 iulie 2018 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria, prin Republica Turcia, a unui grup format din şapte persoane: şase cetăţeni români (dintre care cinci minori) şi un cetăţean sirian, membru de familie. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadelor României la Damasc şi Ankara, al Consulatului General al României la Istanbul şi al Consulatului Onorific al României la Iskenderun”, a anunţat, joi seară, MAE.

Citește și: Mega Image implicat într-un scandal bombă-Cum s-au comportat cu un angajat care și-a strivit piciorul la locul de muncă

Autorităţile române au întreprins demersuri pe lângă autorităţile turce pentru facilitarea intrării grupului în Turcia din Siria, cazarea cetăţenilor români şi a membrului de familie într-un centru specializat de primiri, precum şi pentru emiterea unui titlu de călătorie pentru membrul de familie, cetăţean sirian, astfel încât acesta să poată continua deplasarea către România.

Totodată, misiunea diplomatică română a efectuat demersurile necesare pentru emiterea documentelor de călătorie pentru cetăţenii români.

Citește și: Proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti! Câți bani vor primi vârstnicii cu pensie mai mică decât salariul minim pe economie

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul au însoţit cetăţenii români pe parcursul tranzitului pe teritoriul Turciei, iar o echipă consulară din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE i-a întâmpinat pe cetaţenii români la sosirea în Bucureşti.

”Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru repatrierea celor şapte persoane. Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români şi membrilor de familie care se află în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate”, precizează MAE.

Citește și: Anunț important făcut de Sorina Pintea: Se construiește un nou Spital Regional în România-Când va fi finalizat

Potrivit Ministerului, de la debutul operaţiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenţia directă a Ambasadelor României la Damasc şi Beirut şi sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriaţi 755 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova şi Portugalia aflaţi pe teritoriul Siriei.

Citește și: Nu mai există nicio îndoială! El este lider absolut pe piața de telecomunicații-Vodafone și Telekom, ”în corzi”

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.